Spread the love


Σοκ και δέος από την πολύνεκρη επίθεση ενόπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (12.06.2016) σε gay club στο Ορλάντο της Φλόριντα. Οι νέες πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 42 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία της περιοχής. Δεν αποκλείεται, ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά.

Όλα έγιναν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (ώρα ΗΠΑ) όταν άνδρας οπλισμένος με ένα τουφέκι κι ένα πιστόλι εισέβαλε στο night club και άρχισε να γαζώνει με σφαίρες όποιον έβρισκε μπροστά του. Υπήρξαν πληροφορίες πως ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί απολύτως. Ο σερίφης του Ορλάντο Τζον Μίνα είπε πως ο δράστης φορούσε ένα είδος μηχανισμού αλλά δεν διευκρίνισε τι ακριβώς ήταν αυτό.

shooting at Pulse Nightclub in Orlando

Κάποιοι από τους διασωθέντες δήλωσαν ότι ο δράστης πυροβολούσε κατά πάντων επί 15 λεπτά! Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από το μαγαζί. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονιστικές, με τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που η αστυνομία αντάλλαζε πυροβολισμούς με τον δράστη.

Ο ένοπλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο νυχτερινό κέντρο μετά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια αυτής, τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς, ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία του Ορλάντο είχε ανακοινώσει ότι έκανε ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το μπαρ αλλά χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Οι αρχές των ΗΠΑ θεωρούν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και όπως ανακοινώθηκε το μακελειό αντιμετωπίζεται ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας. Εκείνο που για την ώρα είναι αδιευκρίνιστο είναι αν ο δράστης της επίθεσης ήταν “μοναχικός λύκος”, αν δηλαδή έδρασε μόνος του ή αν είχε συνεργούς.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας “μοναχικός λύκος”, αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Το FBI έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για “τρομοκρατική ενέργεια”.

shooting at Pulse Nightclub in Orlando

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κρίστοφερ Χάνσον, εξήγησε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μουσική και μόνο στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς. “Δεν είδα κανέναν από τους δράστες. Είδα μόνο ανθρώπους να πέφτουν. Ήμουν στο μπαρ για να παραγγείλω ένα ποτό, έπεσα κάτω, σύρθηκα για να βγω έξω. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από την πίσω πόρτα. Όταν έφτασα στον δρόμο είδα πολύ κόσμο και αίματα παντού”, είπε.

Πρόκειται για τη δεύτερη αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο και μάλιστα στην ίδια περιοχή σε μόλις 48 ώρες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το νυχτερινό κέντρο Pulse, όπου εισέβαλε ο άγνωστος και άρχισε να πυροβολεί, είχε δολοφονηθεί η τραγουδίστρια Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο The Voice. Ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συναυλία στο Plaza Live, η νεαρή τραγουδίστρια δέχτηκε πυροβολισμούς και άφησε την τελευταία της πνοή.

orlando3

Στο νυχτερινό κέντρο Pulse, όταν έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο δράστης, που έπεσε αργότερα νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, μπήκε στο μπαρ και άρχισε να πυροβολεί κατά του πλήθους. “Υπάρχουν τραυματίες, προς το παρόν δεν ξέρω αν υπάρχουν και νεκροί”, δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του ερευνούν τον χώρο και προσπαθούν να βγάλουν έξω όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

“Πολλοί τραυματίες. Μην πλησιάζετε στη συνοικία” συμβούλευσε η αστυνομία μέσω Twitter, ενώ νωρίτερα οι ιδιοκτήτες του Pulse έκαναν έκκληση μέσω του Facebook σε όσους ήταν παρόντες “να βγουν έξω και να τρέξουν”.

“Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα” αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. “Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας”, πρόσθεσε.



Spread the love