Spread the love


Μία ερωτική επιστολή τεσσάρων σελίδων γραμμένη από τον πρόεδρο John F. Kennedy,  προς την ερωμένη του, πρόκειται να δημοπρατηθεί.

«Γιατί δεν φεύγεις από τα προάστια για μια φορά – έλα να με δεις» γράφει η επιστολή, κλείνοντας με την έκκληση, «Γιατί δεν μπορείς να πεις μια φορά ναι;».

Το σημείωμα που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1963 δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του, που πιστεύεται ότι ήταν η Μαίρη Μέγιερ, η ερωμένη του Προέδρου.

Η Μέγιερ ήταν η σύζυγος ενός πράκτορα της CIA και σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 1964, έναν χρόνο μετά τη δημιουργία της επιστολής. Το μυστήριο του θανάτου της δεν έχει ακόμη λυθεί.

Η επιστολή ήταν επίσης μία από τις τελευταίες που έγραψε ο Κένεντι. Δολοφονήθηκε έναν μήνα αργότερα.

Με δικά του λόγια

Η ερωτική επιστολή δείχνει το πόσο ήθελε ο Κένεντι να δει την ανώνυμη γυναίκα.

«Γιατί δεν φεύγεις από τα προάστια για μια φορά – έλα να με δεις – είτε εδώ – είτε στο Ακρωτήριο την επόμενη εβδομάδα ή στη Βοστόνη στις 19 του μήνα. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό, είναι παράλογο και πως μπορεί να το μισήσεις – από την άλλη μπορεί και όχι – και αυτό μου αρέσει. Μου λες ότι είναι για δικό μου καλό να μην παίρνω ότι θέλω. Μετά από τόσα χρόνια – μπορείς να μου δώσεις μια πιο τρυφερή απάντηση από αυτή. Γιατί δεν μου λες απλά ναι;».

Δεν είναι γνωστό γιατί η επιστολή δεν ταχυδρομήθηκε, αλλά η προσωπική γραμματέας του Κένεντι, Έβελιν Λίνκολν, την φύλαξε στην προσωπική της συλλογή με τα αναμνηστικά του προέδρου.

«Μια εξαιρετικά σπάνια επιστολή του Κένεντι με αποκαλυπτικό περιεχόμενο από την προσωπική ζωή του κατά την διάρκεια της προεδρίας» δήλωσε ο Ρόμπερτ Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction, που έλαβε το γράμμα από έναν πελάτη.

Μέσα από δοκιμές στον τρόπο γραφής, η RR Auction ήταν σε θέση να προσδιορίσει την αυθεντικότητα της επιστολής. Επίσης, ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως ο Κένεντι ήταν στη Βοστόνη στις 19 Οκτωβρίου για έναν έρανο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η RR Auction θα προχωρήσει σε ηλεκτρονική δημοπρασία που αρχίζει στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ίδιου μήνα. Η αξία της επιστολής εκτιμάτε στα 30.000 δολάρια, βάση παρόμοιων αντικειμένων που έχουν δημοπρατηθεί.

Μαζί με την επιστολή, θα πουληθούν κι άλλα είδη του JFK όπως μια ξύλινη κουνιστή καρέκλα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος.



Spread the love