Spread the love


Μια μέρα και οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η Γαλλία πνίγεται ξανά στο αίμα. Γίνεται ξανά στόχος τρομοκρατών. Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής επετείου των Γάλλων. Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 14 Ιουλίου, στην λεωφόρο Promenade des Anglais, στον κεντρικό και πιο γνωστό δρόμο της Νίκαιας για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της εθνικής επετείου όταν φορτηγό επιτέθηκε στο πλήθος και παρέσυρε δεκάδες κόσμου. Η αστυνομία σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Νίκαια.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, τουλάχιστον 10 παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής Κριστίαν Εστροσί, πολλά παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και υποβάλλονται σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, αναφέρει το Reuters. Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται.

French police and rescue forces vehicles are seen on the Promenade des Anglais July 15, 2016 after at least 60 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14.  REUTERS/Jean-Pierre Amet

Οικογένειες που στέκονταν δίπλα στους νεκρούς τους στην ιστορική Promenade des Anglais της Νίκαιας. Φωνές, ουρλιαχτά, πόνος, τρόμος. Δεν έχουν περάσει παρά μερικά λεπτά από την τρομοκρατική επίθεση με τους 84 νεκρούς που βυθίζει ξανά στο αίμα και το φόβο τη Γαλλία.

Εικόνες φρίκης κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα λίγα δευτερόλεπτα μετά το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας. Άνθρωποι κείτονται βαριά τραυματισμένοι ή νεκροί στον δρόμο και άλλοι γύρω τους είναι σε κατάσταση πανικού.

Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

 

Εικόνες χάους και πανικού στη Νίκαια μετά την επίθεση. Άνθρωποι τραυματισμένοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Γιατροί και νοσηλευτές να δίνουν μάχη με το χρόνο και τις αντοχές τους για να βοηθήσουν όσους περισσότερους μπορούν.

Η στιγμή που το φορτηγό πέφτει πάνω στους ανυποψίαστους πολίτες, η στιγμή που κάποιοι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν, η στιγμή που το χάος κυριεύει τα πάντα και μια βραδιά καλοκαιριού στη Νίκαια της Γαλλίας, γίνεται μια βραδιά μακελειού και αίματος.

Οι εικόνες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από τα διεθνή πρακτορεία αλλά και από τα social media από την επίθεση στη Νίκαια είναι συγκλονιστικές. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας στο διάγγελμά του είπε ότι ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς είναι και 7 παιδιά.

Ένα μικρό παιδί κείτεται νεκρό στην Promenade des Anglais στη Νίκαια της Γαλλίας. Είναι μεταξύ των δεκάδων νεκρών που πήρε σβάρνα το βράδυ της Πέμπτης ένας φανατικός. Η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του κόσμου. Δίπλα στο άψυχο κορμάκι η κούκλα του παιδιού.

A body is seen on the ground after at least 30 people were killed in the southern French town of Nice when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday

Είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν για ακόμα μια φορά τρόμο. Η τρελή κούρσα του φορτηγού την βραδιά της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας άφησε πίσω της μόνο πόνο και αίμα.
Ανυποψίαστοι πολίτες έπεσαν θύματα ακόμα μιας τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης με ένα φορτηγό γεμάτο όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά.

Μέσω των social media και κυρίως του twitter συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στην Promenade des Anglais της Νίκαιας τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης με τους 80 νεκρούς, ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ανθρώπους κάθε ηλικίας που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες. Με το hastag #Nice06, οι οικογένειες των αγνοουμένων ανεβάζουν φωτογραφίες και ζητούν απεγνωσμένα πληροφορίες. Μηνύματα σπαρακτικά, ένα μικρό αγόρι ήταν μαζί με τους παππούδες του στη θρυλική λεωφόρο της Νίκαιας για να δει τα πυροτεχνήματα της 14ης Ιουλίου.

French police forces and forensic officers stand next to a truck that ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday on the Promenade des Anglais killing at least 60 people in Nice

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε σήμερα την επίθεση στη Νίκαια. “Είναι τραγικό ότι η Γαλλία βιώνει σε υπερθετικό βαθμό τη βία και την τραγωδία. Είναι απαραίτητο να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των Γάλλων. Είναι ένας πόλεμος κατά των τρομοκρατικών ομάδων, των ακραίων αυτών τζιχαντιστικών ομάδων”, τόνισε η Κλίντον μιλώντας στην εκπομπή “The O’Reilly Factor του τηλεοπτικού δικτύου Fox News , όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλική Ριβιέρα.

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν την εκτόξευση πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 77 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 100 άλλοι.



Spread the love