Spread the love


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αυτοκρατορία ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο χείλος της καταστροφής, καθώς ήταν χρεωμένη κατά $3,4 δισεκατομμύρια.

Η Ιβάνα, η οποία σύντομα θα γινόταν πρώην γυναίκα του απαιτούσε $10 εκατομμύρια.

Προχωρώντας στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν είδε έναν ζητιάνο με μια χάρτινη κούπα με καφέ και συνειδητοποίησε ότι η περιουσία αυτού του ανθρώπου ήταν κατά πολλά εκατομμύρια περισσότερη από την δική του, αναφέρει η «Wall Street Journal».

Αυτές οι μέρες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 θα γίνονταν η προσωπική δοκιμασία του κ. Τραμπ.

Ομως, κατάφερε να επιβιώσει και, όπως δήλωσε, η εμπειρία των χαλεπών εκείνων χρόνων θα τον βοηθούσε να σφυρηλατήσει τα χαρακτηριστικά του τα οποία θα τον μετέτρεπαν δύο δεκαετίες μετά στον Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο.

Εμαθε, γράφει η «WSJ», να δημιουργεί και να διατηρεί μια δημόσια εικόνα ως επιτυχημένος τη στιγμή που η αποτυχία ήταν κοντά.

«Πρέπει να κάνεις αυτό που χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα την Παρασκευή. «θα πρέπει να παίζεις και τα αδύναμα χαρτιά», συνέχισε.

«Είχα μερικές τράπεζες και διαπραγματευόμουν με μερικούς θαυμάσιους ανθρώπους», ανέφερε.

«Συσχετιζόμουν, όμως, και με πολύ φρικτούς ανθρώπους και δεν θα καθόμουν εδώ να σας μιλάω τώρα εάν δεν είχα υπάρξει πιο φρικτός από αυτούς», δήλωσε με κυνικότητα ο κ. Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ απέτρεψε την προσωπική του πτώχευση και ξανάχτισε την περιουσία του υπολογίζοντας ότι αντί της υπερμόχλευσης των ακινήτων του, αυτό που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ήταν το εμπορικό σήμα του.

Χρόνια πριν βάλει το όνομά του σε μπλουζάκια και να οργανώνει συνεντεύξεις Τύπου στα γήπεδα γκολφ του, ανακάλυψε την αξία τού να τοποθετεί την σφραγίδα «Trump» σε ό,τι είχε στην κατοχή του, συνδέοντας το επώνυμό του με την αφθονία.

Εχασε μερικά πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, αλλά «ανένηψε» ως ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ήξερε καλύτερα από ποτέ πώς να πραγματοποιεί προσωπικές επιθέσεις προς τους εχθρούς του και να αναλαμβάνει ο ίδιος το χτίσιμο της προσωπικής του εικόνας.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι η δημοσιότητα γύρω από την οικονομική του παλινωδία και το διαζύγιό του επηρέασε πολύ τα παιδιά του, τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Ερικ, οι οποίοι πλέον έχουν εξελιχθεί στους πιο κοντινούς του ανθρώπους στην πολιτική του εκστρατεία.

«Νομίζω ότι έκανε τα παιδιά μου σκληρότερα», δήλωσε. «Θεωρώ ότι τους δίδαξε πώς να μένουν ενωμένοι», κατέληξε.

Στο βιβλίο του «Η Τέχνη της Επιστροφής» («The Art of the Comeback»), αποκαλεί εκείνα τα χρόνια ως «την πιο λαμπρή περίοδο», επειδή κατάφερε να είναι αποδοτικός κάτω από τόσο μεγάλη πίεση.

Ομως, την εβδομάδα που διανύουμε όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί πάνω στον αμφιλεγόμενο Ντόναλντ Τραμπ όχι για να φωτίσουν την καταστροφή του, αλλά για να αναδείξουν τις στιγμές της δόξας του, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ανακηρύχθηκε και επίσημα ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Από το ekirikas.com



Spread the love