Spread the love


Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 10 νεαρούς που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η διεξαγωγή τους ξεκινά την 5η Αυγούστου, ανακοίνωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι ύποπτοι είναι όλοι τους Βραζιλιάνοι και ανάμεσά τους είναι ένας ανήλικος. Ορισμένοι είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «μέσω του Διαδικτύου» κι είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Μοράες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

«Επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω (των εφαρμογών) WhatsApp και Telegram και μόνο οι δύο γνωρίζονταν από πριν. Ο ηγέτης βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά» της νότιας Βραζιλίας, πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ ερασιτεχνικό πυρήνα».

Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται “Υπερασπιστές της σαρίας” (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία αλλά και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή 130 αστυνομικών για τη σύλληψη των υπόπτων, ονομάστηκε Hashtag και διεξήχθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία σε εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες (Αμαζόνας, Σεαρά, Παραΐμπα, Γκοϊάς, Μίνας Ζεράις, Ρίο ντε Ζανέιρο, Σάο Πάολο, Ρίο Γκράντε ντο Σουλ).

Από το amna.gr



Spread the love