Spread the love


Ελληνική τεχνολογία θα ρυθμίζει την κυκλοφορία στην πολιτεία της Βικτώριας καθώς η πολιτειακή κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Έτσι θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας σε κάποιες νευραλγικές αρτηρίες του οδικού συστήματος της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Daniel Andrews (μέσω της ιστοσελίδας του), όσο και το Πολυτεχνείο, η συνεργασία με το Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου θα βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης για τους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου Western Ring οι οποίοι θα είναι και οι πρώτοι οδηγοί της Πολιτείας που θα επωφεληθούν του νέου καινοτόμου συστήματος.

Το σύστημα «Adaptive Variable Speed Limit» χρησιμοποιεί αλγόριθμο που ανέπτυξαν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης του Πολυτεχνείου Κρήτης το οποίο εκτιμά τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και καθορίζει την κατάλληλη ταχύτητα στέλνοντας την αντίστοιχη πληροφορία στους οδηγούς μέσω μεταβαλλόμενων σημάτων. Μέσω της χρήσης του συστήματος, παρέχεται ένα ασφαλέστερο και περισσότερο αξιόπιστο ταξίδι για 160.000 οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο επί καθημερινής βάσης.

Η συνεργασία της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας με το Πολυτεχνείο Κρήτης αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει το σύστημα και σε άλλους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της Πολιτείας.

Από το neoskosmos.com



Spread the love