Spread the love


Ο Eddie Braun είχε παιδικό του ήρωα τον διάσημο στάντμαν Evel Knievel. Και φέτος κατάφερε να ολοκληρώσει ένα άλμα στο κενό σαν άνθρωπος-ρουκέτα, στο οποίο ο Knievel είχε αποτύχει πριν από 40 χρόνια.

Ο Evel Knievel ήταν –για όσους θυμούνται- ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στάντμεν στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1970. Ο ίδιος είχε κάνει μια σειρά από απίθανα στάντ, με πιο γνωστά αυτά να είναι άλματα με μοτοσικλέτα πάνω από σειρές αυτοκινήτων, τα οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες επισκέπτες. Όμως ο μεγάλος Knievel το 1974 είχε μια αποτυχία. Δοκίμασε ως άνθρωπος-ρουκέτα, να περάσει πάνω από το φαράγγι του ποταμού Snake River στην πολιτεία του Idaho. Δυστυχώς το αλεξίπτωτο που φόραγε άνοιξε πρόωρα, οπότε το άλμα πάνω από την απόσταση των 430 μέτρων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ ο ίδιος προσγειώθηκε με ελαφριά τραύματα.

Άνθρωπος-ρουκέτα

Πολλά χρόνια αργότερα, ο Eddie Braun, στάντμαν ο ίδιος και θαυμαστής του Evel Knievel, τα κατάφερε εκεί που το είδωλο του είχε αστοχήσει. Καταρχήν έφτιαξε την ίδια ρουκέτα, την X2 Skycylcle που είχε χρησιμοποιήσει ο Knievel. Σε αυτό τον βοήθησε ο Scott Truax, γιός του αρχικού κατασκευαστή της ρουκέτας του Knievel. Βλέπετε ο Braun ήθελε να δοκιμάσει το άλμα, αλλά και με ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό και στις ίδιες συνθήκες.

Άνθρωπος-ρουκέτα

Και τελικά τα κατάφερε! Με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 600 χιλιόμετρα την ώρα, ο Braun, ως άνθρωπος-ρουκέτα πέρασε με επιτυχία το φαράγγι πριν από λίγες εβδομάδες, και προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού.

Άνθρωπος-ρουκέτα

Ο ίδιος μετά το κατόρθωμα του δήλωσε: «Θα μου άρεσε να λέω πως δεν κάνω κάτι που ο ίδιος ο Evel Knievel δεν θα μπορούσε να κάνει. Εγώ απλώς ολοκληρώνω το όνειρο του. Πόσοι άνθρωποι μπορεί να πουν πως ολοκλήρωσαν το όνειρο του παιδικού τους ήρωα;»

Άνθρωπος-ρουκέτα

Άνθρωπος-ρουκέτα

Είμαστε σίγουροι πως ο Evel (οι φωτό επάνω από τη δική του αποτυχημένη απόπειρα), από τον παράδεισο των στάντμεν (καθώς “έφυγε” το 2007) θα συμφωνήσει…

 



Spread the love