Spread the love


Είπαμε να κλαίνε οι χήρες τον μακαρίτη αλλά τώρα θα μπορούν να τον θυμούνται με κάθε τρόπο και σε όλο του το μεγαλείο! Κάπως έτσι σκέφθηκε ο ολλανδός σχεδιαστής Mark Sturkenboom που έφτιαξε το «κουτί μνήμης» του αείμνηστου, κι έτσι ο δονητής περιέχει τις στάχτες του!

Δονητής
Κι όμως δεν είναι τρολιά: το κουτί ονομάζεται «21 γραμμάρια» (καθώς υποτίθεται τόσο ζυγίζει μια ψυχή όταν αναχωρεί από το σώμα) και αποτελεί την τελευταία πρόταση για πραγματικά αξέχαστες μνήμες του αγαπημένου. Το κουτί είναι από λακαρισμένο ξύλο και περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Ένα ενισχυτή με υποδοχή για iPhone και ένα ζευγάρια ηχεία.
  2. Ένα σπρέι αρώματος
  3. Ένα γυάλινο δονητή, που στο εσωτερικό του έχει μια μεταλλική επίχρυση κάψουλα που περιέχει στάχτες του μακαρίτη.

Δονητής

Πως δουλεύει λοιπόν το «21 γραμμάρια»; Ανοίγει με ένα ειδικό επίχρυσο κλειδί που μπορεί να φορεθεί και στο λαιμό σαν μενταγιόν. Στη συνέχεια, η χήρα βάζει το iPhone στην ειδική υποδοχή για να ακούσει την αγαπημένη μουσική τους (π.χ. το τραγούδι που έπαιζε όταν πρωτοέκαναν έρωτα), πατά το σπρέι γεμάτο από το άρωμα του «φευγάτου», και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα. για να πάρει μπρος το ταξίδι στις αναμνήσεις με τον δονητή να πρωταγωνιστεί.

Δονητής

Ο σχεδιαστής τα έχει σκεφθεί όλα, για παράδειγμα υπάρχει και ένα μικρό συρταράκι για να αποθηκεύονται κάποια αναμνηστικά του συγχωρεμένου, ενώ στο εσωτερικό του καπακιού μια στρογγυλή υποδοχή μπορεί να περιέχει τη βέρα του!

Δονητής

Φυσικά το κουτί είναι απολύτως χειροποίητο, και μπορεί να κατασκευαστεί ανάλογα τις ειδικές απαιτήσεις της απαρηγόρητης χήρας.

δονητής

Όσο για τον ίδιο τον Mark Sturkenboom, δηλώνει πως η ιδέα του ήρθε από μια γριά χήρα που βοηθούσε με τα ψώνια της, η οποία είχε στο σπίτι την τεφροδόχο του μακαρίτη. Έτσι σκέφθηκε να δοκιμάσει τη δημιουργία ένα κουτιού  μνήμης το οποίο θα «ανοίγει ένα διάλογο με τις αναμνήσεις ενός αγαπημένου μας προσώπου».

Εμείς τι να πούμε; Ψυχή βαθιά!

Δονητής



Spread the love