Spread the love


Κλαίμε λέμε… Δεν είναι τετράτροχα, είναι όνειρα. Και αν και ξεχωρίζουν για την τιμή τους, όταν κάτσεις πίσω από το τιμόνι θα καταλάβεις πως η πραγματική τους διαφορά είναι το πόσο εξωτικά, δύστροπα αλλά και ερωτεύσιμα είναι.

 

1. Koenigsegg CCXR Trevita, 4,8 εκατομμύρια δολάρια

Με 1.000 ίππους από ένα κινητήρα V8, 4,8 λιτρών με διπλό τούρμπο αλλά και βαφή με σκόνη διαμαντιών μάλλον δικαιολογεί την πρωτιά, που την κερδίζει άλλωστε και στην τελική ταχύτητα των 410… χιλιομέτρων/ώρα.

trevita

2. Lamborghini Veneno, 4,5 εκατομμύρια δολάρια

Ιταλικός V12 κινητήρας, 355 τελική, σασί από ανθρακονήματα και ότι πιο επιθετικό look μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί τα supercars πρέπει να δείχνουν και σταματημένα τι είναι.

lamborghini-veneno

3. W Motors Lykan Hypersport, 3,4 εκατομμύρια δολάρια

Με αγάπη από το Λίβανο(!) αλλά με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα η νέα αυτή εταιρία μας προσφέρει ένα διαμαντάκι με 780 ίππους, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει διαμάντια, ρουμπίνια, τοπάζια και άλλους πολύτιμους λίθους ενσωματωμένους στα φανάρια, ανάλογα το χρώμα του αυτοκινήτου….

wmotors

 

4. Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere, 3,4 εκατομμύρια δολάρια

Μια ειδική έκδοση της Veyron από οίκο βελτίωσης με μόλις 1.200 ίππους, διαφορετικό σπόιλερ και μάσκα. Λες και το κανονικό μοντέλο θα μας έπεφτε λίγο.

bugatti-veyron-164-mansory-vivere

5. Ferrari Pininfarina Sergio, 3 εκατομμύρια δολάρια

Κατασκευάστηκαν μόλις 6, για να τιμήσουν τον πατριάρχη της φίρμας Pininfarina. Απίστευτα ελαφριά, βασίζεται πάνω στη Ferrari 458 Spider. Και πάει, πως πάει….

6 .Pagani Huayra BC, 2,6 εκατομμύρια δολάρια

Με όνομα από ένα θεό των Ινκάς, η Παγκάνι είναι ο ορισμός του ατίθασου. Μόλις 20 κυκλοφορούν στον κόσμο και καθορίζουν ξανά τι σημαίνει supercars.

huayra

7. Ferrari F60 America, 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Πως γιόρτασε η Ferrari τα 60 χρόνια παρουσίας της στις ΗΠΑ; Με αυτό το επετειακό μοντέλο, με βάση την F12, και ειδική βαφή στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Δηλαδή την αγοράζεις, την περνάς ένα χέρι κόκκινο και είσαι έτοιμος!

ferrari-f60-america

8. Bugatti Chiron, 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Το νέο μοντέλο της Bugatti φθάνει τα 1.500 άλογα και θέλει 2,5 δευτερόλεπτα για να φθάσει τα 100, όπου μετά φρενάρεις για να πάρεις την πρώτη κλήση από την Τροχαία.

ichiron

9. Koenigsegg One:1, 2 εκατομμύρια δολάρια

Εντάξει δεν προφέρεται η μάρκα, αλλά το μοντέλο δεν θα μας χάλαγε. Είναι One, και αυτό σημαίνει πως έχει αναλογία ίππων ανά κιλό στο 1. Δηλαδή 1340 κιλά, 1340 ίπποι. Αυτά.

koenigsegg-one-nci2

10. Koenigsegg Regera, 2 εκατομμύρια δολάρια

Εξακολουθεί να μην προφέρεται η μάρκα αλλά βγάζει κι άλλο εργαλείο. Εδώ ανέβηκαν οι ίπποι στους 1.500 αλλά το αυτοκίνητο βάρυνε λίγο στα 1600 κιλά. Όπως καταλαβαίνετε σέρνεται…

regera

 

 

 

 



Spread the love