Spread the love


To Daytona Bike Week είναι η μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ. Ένα δεκαήμερο η πόλη Daytona Beach στη Φλόριντα γεμίζει με πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες με ένα κοινό σημείο: λατρεύουν τα δίτροχα!

Η εκδήλωση γίνεται παραδοσιακά την πρώτη εβδομάδα κάθε Μαρτίου και ήδη έχει συμπληρώσει 75 χρόνια! Κεντρικό της στοιχείο είναι βέβαια αγώνες με μηχανές, αλλά για όλες τις μέρες ουσιαστικά η πόλη γίνεται μια τεράστια πασαρέλα από μοτοσυκλέτες και αναβάτες, (γυναίκες και άντρες) που δείχνουν τα κάλη τους. Τις φτιαγμένες μηχανές που ξεπερνούν κάθε φαντασία σε όψη, ιπποδύναμη αλλά και σε κιτσαριό (Αμερική βλεπεις), τους άντρες που συνήθως ακολουθούν το “πρότυπο” του Χαρλεά easy rider, και βέβαια τα κορίτσια που σκάνε μύτη με τα μπικίνι τους και τα καυτά σόρτς για να ολοκληρωθεί η πανδαισία.

Η μεγάλη γιορτή έχει φυσικά ποτάμια μπύρας, χιλιάδες μοτοσυκλέτες, εκατοντάδες εκθέσεις από βελτιωτές, εταιρίες εξαρτημάτων και αξεσουάρ, μπάντες, μουσικά event αλλά και -δυστυχώς – πολές παράνομες κόντρες, που καταλήγουν κάθε χρόνο σε θανάτους. Το ρεκόρ έγινε το 2006 με 20 θύματα…

Δείτε πάντως μια σειρά από βίντεο για να καταλάβετε τι εστί “δίτροχη κουλτούρα” στις ΗΠΑ, όπως βέβαια και τα καλύτερα biker chicks!

 



Spread the love