Spread the love


Δηλητηρίασαν τον αδελφό του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος   δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το πρακτορείο επικαλείται κυβερνητική πηγή στη Σεούλ, σύμφωνα με την οποία, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες. Καμία επίσημη πηγή ωστόσο δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχολιασμό της είδησης.

δηλητηρίασαν

Το καλωδιακό δίκτυο TV-Chosun της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι ο Κιμ δηλητηριάστηκε με σύριγγες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες τις Πιονγκγιάνγκ. Οι δύο γυναίκες επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε ταξί και διέφυγαν.

Ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές της Μαλαισίας.

Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τον άγνωστος Βορειοκορεάτης, τον δηλητηρίασαν και πέθανε  κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο και ότι η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή.

Διαβάστε πληροφορίες για την Μαλαισία εδώ

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από την αποτυχημένη του απόπειρα να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, το 2001. Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ ήταν γνωστός ως υποστηρικτής της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην Βόρεια Κορέα και είχε δηλώσει σε ιαπωνική εφημερίδα ότι χαρακτηρίζει το καθεστώς του αδερφού του «αστείο για τον έξω κόσμο».

Διαβάστε πληροφορίες για την Βόρειος Κορέα εδώ

Μετά την εκτέλεση του θείου του, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, από τον αδελφό του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε βρει καταφύγιο στη Μαλαισία.

Εάν η δολοφονία του επιβεβαιωθεί, θα είναι ο σημαντικότερος θάνατος υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετά την εκτέλεση του θείου του Γιανγκ Σονγκ-Θεκ τον Δεκέμβριο 2013.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον Κιμ Γιονγκ-Ουν στο wikipedia.org

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το δηλητήριο και πως μπορεί να πεθάνει κάποιος από αυτό, εδώ, για να μην το τολμήσετε ποτέ.



Spread the love