Spread the love


Καμικάζι αυτοκτονίας «σκόρπισε» το θάνατο έξω από τη Βουλή στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν όταν ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε εν μέσω ενός πλήθους διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδα Dawn και το τηλεοπτικό δίκτυο Dubya, που εκπέμπει στη γλώσσα Ουρντού, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η έκρηξη έπληξε μια διαδήλωση στην οποία είχαν καλέσει ενώσεις εργαζομένων στη χημική και τη φαρμακευτική βιομηχανία του Πακιστάν.

Η Dawn ανέφερε ότι την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και ότι η έκρηξη έγινε έξω από την τοπική βουλή του κρατιδίου Πουντζάμπ.

«Όπως φαίνεται επρόκειτο για μια επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας-βομβιστής, αλλά η αστυνομία ερευνά ακόμη για να εξακριβωθεί» η αιτία της έκρηξης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πουντζάμπ, ο Ναγιάμπ Χάιντερ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Η Dawn αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και ότι έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του στρατού. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της τροχαίας.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμαάτ ουρ Άχραρ, μιας οργάνωσης που ανήκει στο Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση πέρυσι το Πάσχα, όταν πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα δημόσιο πάρκο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα των αρχών της χώρας να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι να απελευθερωθεί ο λαός μας από αυτό το καρκίνωμα και να πάρουμε εκδίκηση για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για εμάς», τόνισε ο Σαρίφ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Ανείπωτη φρίκη από την επίθεση που έγινε σε διαδήλωση εργαζομένων έξω από τη Βουλή. Προσοχή οι εικόνες είναι πολλές και  σκληρές.

Διαβάστε εδώ για το Πακιστάν



Spread the love