Spread the love


Σάλος από τη δήλωση Αφροαμερικανού υπουργού του Τραμπ για τους σκλάβους

Ο Αφροαμερικανός υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης του Ντόναλντ Τραμπ, Μπεν Κάρσον σε ομιλία του στο προσωπικό του υπουργείου αποκάλεσε «μετανάστες» τους σκλάβους από την Αφρική που μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι με δουλεμπορικά στην Αμερική, σύμφωνα με τους New York Times.

Στην 40λεπτη ομιλία του τη Δευτέρα, ο υπουργός του Τραμπ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Αμερική είναι η χώρα των ονείρων και των ευκαιριών. Παλαιότερα, υπήρξαν μετανάστες που ήρθαν εδώ με δουλεμπορικά πλοία και εργάστηκαν περισσότερα για να κερδίσουν πολύ λιγότερα. Αλλά και αυτοί είχαν τον όνειρο ότι κάποια μέρα οι γιοι τους, οι κόρες τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους θα μπορούν να ζουν σε αυτήν τη γη ευτυχισμένοι και με ευημερία».

Η ομιλία του Κάρσον  του υπουργού του Τραμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Γούπι Γκόλντμπεργκ με ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο Twitter έσπευσε να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπουργός του Τραμπ λέγοντας «Μπεν Κάρσον… σε παρακαλώ διάβασε ή δες το Roots, οι περισσότεροι ήρθαν εδώ με τη δική τους θέληση, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους σκλάβους…που τους έκλεβαν».

Τράμπ

Δείτε το βίντεο:

 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε πως οι κριτικοί εστίαζαν μόνο σε ένα απόσπασμα από την ομιλία της μισής ώρας και έκριναν τα σχόλια του υπουργού κακόπιστα. «Είναι η πιο κυνική ερμηνεία των σχολίων του, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά πως εξισώνει τους μετανάστες που έρχονται εθελοντικά με την αθέλητη σκλαβιά» αναφέρει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, η ομιλία Κάρσον δεν προκάλεσε τις ίδιες αντιδράσεις σε εκείνους που ήταν παρόντες και οι οποίοι έβγαζαν μαζί του selfie αμέσως μετά.

Ο ίδιος πάντως υπεραμύνθηκε των σχολίων του τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όσο και μέσω Twitter. «Μπορείς να είσαι μετανάστης χωρίς να το θέλεις» έγραψε και σχολίασε πως «οι σκλάβοι δεν τα παρατούσαν για να πεθάνουν, οι πρόγονοί μας πετύχαιναν κάτι. Μετανάστης είναι: ένα άτομο που έρχεται για να ζήσει μόνιμα σε μια ξένη χώρα».

Την περασμένη εβδομάδα, όπως σημειώνουν οι New York Times, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος προκάλεσε οργή περιγράφοντας τα πανεπιστήμια για μαύρους- που λειτούργησαν επειδή οι μαύροι φοιτητές δεν μπορούσαν να πάνε στα άλλα πανεπιστήμια- ως «πραγματικούς πρωτοπόρους». Αργότερα επιχείρησε να μαζέψει τη δήλωσή της εξηγώντας πως η ιστορία των κολεγίων για μαύρους «γεννήθηκε όχι από επιλογή αλλά από αναγκαιότητα, απέναντι στον ρατσισμό και στην επόμενη μέρα του Εμφυλίου Πολέμου».

 Δείτε το επίσημο site facebook, το twitter του Μπέν Κάρσον

 



Spread the love