Spread the love


Άγνωστοι «αλεύρωσαν» τον Fillon στο Στρασβούργο. Οι αντιδράσεις των πολιτών βρήκαν για μια ακόμη φορά ακραία έκφραση.

Με… αλεύρι “υποδέχθηκαν” αρκετοί πολίτες του Στρασβούργου τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο François Fillon (Φρανσουά Φιγιόν).

Μπορεί ο Fillon να συνεχίζει απτόητος την προεκλογική του εκστρατεία μετά το σκάνδαλο του #PenelopeGate, ωστόσο μερικοί ψηφοφόροι φαίνεται να μη συμφωνούν και τόσο με την επιμονή του να παραμείνει στην εκλογική κούρσα για την προεδρία της χώρας τους.

Δείτε πληροφορίες για τον François Fillon (Φρανσουά Φιγιόν) στο Wikipedia.org

Οι αντιδράσεις των πολιτών βρήκαν για μια ακόμη φορά ακραία έκφραση, με το «αλεύρωμα» του Γάλλου πολιτικού σε μια εκδήλωση στο Στρασβούργο. Καταφθάνοντας στον χώρο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία στην πρωτεύουσα του Κάτω Ρήνου, ο  Fillon δέχθηκε επίθεση με αλεύρι, η οποία μάλιστα καταγράφηκε καρέ καρέ από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Δείτε τον Francois Fillon στο Facebook και το Twitter

Το αλεύρωμα του Γάλλου πολιτικού αιχμαλώτισαν με τον φακό τους οι φωτογράφοι πολλών διεθνών πρακτορείων, με τις εικόνες του κάτασπρου Fillon να κάνουν τον γύρο των social media με το hashtag #FillonStrasbourg.

Πριν από δύο εβδομάδες, χρειάστηκε η παρέμβαση των βοηθών του Fillon , οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια ομπρέλα για να τον προστατεύσουν από τα αυγά που έριχναν εναντίον του διαδηλωτές στη νοτιοδυτική Γαλλία

Fillon Fillon Fillon

Έρευνα των εισαγγελικών αρχών σε βάρος της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε  προκαταρκτική έρευνα, μετά τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, πληρωνόταν επί χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του για υπηρεσίες που δεν προσέφερε.

Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενη κατάχρηση δημοσίων πόρων με αφορμή το δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaîné. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η Πενέλοπι Φιγιόν έλαβε «περίπου 500.000 ευρώ» σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση.

Ο ίδιος ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν για αυτόν όταν ήταν βουλευτής αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας που αναφέρουν ότι πληρωνόταν χωρίς να παράγει έργο.

Άλλοι εργαζόμενοι στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ειπαν στην εφημερίδα ότι για την επίμαχη περίιοδο δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ τη σύζυγο του Φιγιόν.



Spread the love