Spread the love


Ο Τραμπ βομβάρδισε τη Συρία την Παρασκευή και… αμέσως μετά πήγε να παίξει γκολφ. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ βομβάρδισε τη Συρία την Παρασκευή και… αμέσως μετά πήγε να παίξει γκολφ. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πήγε το Σαββατοκύριακο στο αγαπημένο του Μαρ α Λάγκο, προκειμένου να «ξεσκάσει» λίγο παίζοντας γκολφ.

Παρά, λοιπόν, τα απειλητικά μηνύματα του Ιράν και της Ρωσίας, οι Πρόεδροι των οποίων τόνισαν πως θα κινηθούν δυναμικά σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παραβιάσουν κόκκινες γραμμές, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να μην αποχωρίζεται το αγαπημένο του χόμπι, καθώς ο ίδιος έχει παίξει γκολφ 16 φορές από τότε που έγινε Πρόεδρος.

Τη μεγάλη αγάπη του Τραμπ για το γκολφ, δεν άφησαν ασχολίαστη τα διεθνή μέσα, τα οποία «θυμήθηκαν» ξανά την επίθεση του Τραμπ στον Ομπάμα, όσο εκείνος ήταν Πρόεδρος, για την συνήθειά του να παίζει κι εκείνος γκολφ.

 Μάλιστα, ο ίδιος είχε πει τότε πως αν ήταν στον Λευκό Οίκο όχι μόνο δεν θα έπαιζε γκολφ, αλλά δεν θα πήγαινε πουθενά πέρα από το γραφείο του.

«Ο Ομπάμα έπαιξε γκολφ χτες. Τώρα έχει 10 μέρες διακοπές σε νησί της Μασαχουσέτης. Καλή δουλειά » είχε γράψει προεκλογικά στο Twitter του.

Κι ενώ ο Τραμπ απολάμβανε μερικές ώρες χαλάρωσης μακριά απ’ όλους, οι εντάσεις αυξήθηκαν με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να αναφέρει πως η Ρωσία ή ήταν η συνένοχος δύναμη στην επίθεση με χημικά στη Συρία ή απλά είναι ανίκανη στο να θέσει μία κοινή γραμμή στη χώρα.

Με τη σειρά του ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πως το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Τραμπ Τραμπ

Τραμπ

Η Ιβάνκα «έσπρωξε» τον Ντόναλντ Τραμπ να βομβαρδίσει τη Συρία

Εχει λόγο μέσα στον Λευκό Οίκο και ως άτυπος σύμβουλος του πατέρας της Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να τον επηρεάζει στις αποφάσεις του. Μία από αυτές ήταν και η πυραυλική επιδρομή στη Συρία.

Σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα, η Ιβάνκα ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον πατέρα της να χτυπήσει στόχους στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οσοι είδαν το σημείωμα ανέφεραν πως σε ενημέρωσή του προς την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον, Σερ Κιμ Ντέιροχ, είπε πως η Ιβάνκα ήταν η μεγάλη επιρροή για τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, όπως μεταδίδει ο Independent, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πραγματικά σοκαρισμένος » από τις εικόνες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη επίθεση με χημικά. Πηγές που διάβασαν το σημείωμα δήλωσαν πως θέση της Πρώτης Κόρης για την αγριότητα ήταν μια «σημαντική επιρροή στο Οβάλ Γραφείο. Παράλληλα, ανέφεραν πως υπουργοί είπαν πως η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν «ισχυρότερη από το αναμενόμενο».

Ο Σερ Ντέιροχ φέρεται να αναφέρθηκε και στο tweet που έκανε η Ιβάνκα Τραμπ όπου έγραψε πως ήταν «πληγωμένη και εξοργισμένοι από τις εικόνες της Συρίας μετά την αποτρόπαια χημική επίθεση».

Μετά την πυραυλική επιδρομή των Αμερικανών στη Συρία, η Πρώτη Κόρη έγραψε και πάλι στο Twitter: «Οι καιροί που ζούμε χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις – Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου και την άρνησή του να δεχθεί ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

 



Spread the love