Spread the love


Ένα σπάνιο βίντεο με μέλη της φυλής Sentinelese στο βόρειο νησί Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Η φυλή Sentinelese είναι η πιο εχθρική φυλή στον κόσμο, κάθε επικοινωνία μαζί της έχει αποτραπεί με την χρήση βίας από τα μέλη της.

H φυλή Sentinelese είναι η πιο εχθρική φυλή στον κόσμο, οι οποία σκοτώνει όποιον πλησιάσει το νησί της.

Κυκλοφορώντας γυμνοί και κρατώντας τόξα και πέτρες στα χέρια τους, οι ιθαγενείς είχαν σφαγιάσει δύο ψαράδες το 2006, επειδή εκείνοι πλησίασαν πολύ κοντά στο νησί τους. Τα μέλη της Sentinelese είναι μάλιστα τόσο εχθρικά που όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στην περιοχή τους, αλλά ρίχνουν βέλη και πέτρες σε αεροπλάνα και ελικόπτερα που πετούν πολύ κοντά στο μέρος.

Δείτε πληροφορίες για την φυλή Sentinelese στο Wikipedia.org

εχθρική φυλή

Η γλώσσα των ιθαγενών είναι άγνωστη, όπως το ίδιο και οι συνήθειές τους, ενώ πλέον η ινδική κυβέρνηση έχει διακόψει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους.

Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει πως πιστεύεται ότι οι ιθαγενείς είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων της Αφρικής και ζουν εκεί πάνω από 60.000 χρόνια.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε με σιγουριά πόσοι μένουν στην ενδοχώρα, η έκταση της οποίας είναι σαν το Μανχάταν και αποτελεί μέρος των Ινδικών νησιών Ανταμαν… αλλά οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής είναι πως υπάρχουν 40 με 500 ιθαγενείς», αναφέρει ο αφηγητής προσθέτοντας.

εχθρική φυλή

«Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, αν φτάσεις εκεί επίτηδες ή μετά από κάποιο ατύχημα, οι ντόπιοι θα σε υποδεχθούν με τον ίδιο τρόπο… δηλαδή με δόρατα και βέλη».

Πέρα από την εχθρική συμπεριφορά, τα μέλη της φυλής δεν δέχονται ούτε φαγητό, ούτε δώρα, ούτε ρούχα.

Συγκεκριμένα, μετά το φονικό τσουνάμι του 2014 που είχε πλήξει τον Ινδικό Ωκεανό, ελικόπτερα της ινδικής ακτοφυλακής είχαν στείλει βοήθεια στη φυλή πετώντας δέματα με τρόφιμα. Ωστόσο η στάση τους ήταν και πάλι αρνητική, καθώς ένας άντρας  εκτόξευσε βέλη προς την ομάδα διάσωσης.

εχθρική φυλή

Στο βίντεο αναφέρεται ακόμη πως μόνο μία φορά οι ιθαγενείς δεν ήταν επιθετικοί στους ξένους. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου του 1991, 28 άνδρες και παιδιά πλησίασαν τον κ. Πάντιτ και την ομάδα του, οι οποίοι είχαν φθάσει στο μέρος για έρευνες και του έκαναν μία καλή χειρονομία πριν επιστρέψουν στο δάσος.

εχθρική φυλή

Πάντως μία ομάδα που τάσσεται υπέρ των φυλετικών λαών στον πλανήτη αναφέρει πως η Sentinelese μπορεί να είναι και η πιο ευάλωτη κοινωνία στον πλανήτη, καθώς είναι πολύ πιθανό τα μέλη της να μην έχουν ανοσία σε κοινές ασθένειες όπως ένα απλό κρύωμα ή και ιλαρά. Έτσι σύμφωνα με την οργάνωση οι πιθανότητες να εξουδετερωθούν από μία επιδημία είναι πολύ υψηλές.

Βίντεο: Love Bites Production

 



Spread the love