Spread the love


Πρώην καθηγήτρια Γαλλικής Λογοτεχνίας και Λατινικών, η Μπριζίτ Μακρόν (Brigitte Macron) (ή αλλιώς Brigitte Trogneux) ποτέ δεν φοβήθηκε τον ρόλο της αντισυμβατικής γυναίκας, ένα χαρακτηριστικό που αναμένεται να την ακολουθεί και με τον νέο της ρόλο στο πλευρό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Brigitte Macron

Καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας του νεοεκλεγέντος προέδρου που κλιμακώθηκε με την χθεσινή του νίκη, ένα πρόσωπο παρέμεινε σταθερά στο πλευρό του, η σύζυγός του Μπριζίτ, που έχει γεννηθεί στις 13 Απριλίου 1953 και είναι σήμερα 64 ετών. Διαχειρίστηκε την ατζέντα του, διόρθωνε τις ομιλίες του και τον συμβούλευε για τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Brigitte Macron

Σήμερα, σε μια χώρα όπου ο ρόλος της πρώτης κυρίας δεν περιλαμβάνει επίσημες υποχρεώσεις και οι προεδρικές σύζυγοι μένουν συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν φαίνεται έτοιμη να αλλάξει τα δεδομένα και να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στο επόμενο κεφάλαιο της πολιτικής καριέρας του συζύγου της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι θα προτείνει εντός των πρώτων εβδομάδων της προεδρίας του την καθιέρωση ενός επίσημου, αλλά αμισθί, ρόλου για την πρώτη κυρία της Γαλλίας, τον οποίο μάλιστα θα βοηθήσει να καθοριστεί η ίδια η Τρονιέ.

Brigitte Macron

“Θα έχει οντότητα, θα έχει φωνή, άποψη για τα πράγματα. Θα είναι στο πλευρό μου, όπως ήταν πάντα, αλλά επιπλέον θα έχει και δημόσιο ρόλο”, είπε ο Μακρόν.

Δεν μπορείς να απαλλαγείς από εμένα

Γεννημένη στις 13 Απριλίου του 1953, η μικρότερη από έξι παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας βιομηχάνων με παράδοση στη σοκολάτα αλλά και στα μακαρόν, στην πόλη Αμιέν της βόρειας Γαλλίας, η Τρονιέ είχε ήδη τρία παιδιά με τον πρώτο της σύζυγο όταν γνώρισε τον 15χρονο Μακρόν στο σχολείο Providence Jesuit όπου ξεκίνησε να διδάσκει το 1993.

Ο Μακρόν πρωταγωνίστησε σε ένα θεατρικό το οποίο επιμελείτο εκείνη. Τον επόμενο χρόνο, οι δυό τους έκαναν μαζί τη διασκευή σε ένα θεατρικό προσθέτοντας περισσότερους ρόλους.

Brigitte Macron

“Σιγά, σιγά μαγεύτηκα από την ευφυϊα αυτού του αγοριού”, δήλωσε η Τρονιέ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3 TV.

Brigitte Macron

Καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για τη σχέση τους ο Μακρόν έφυγε από την Αμιέν για να ολοκληρώσει τις γυμνασιακές του σπουδές στο Λύκειο Henri IV του Παρισιού, όπου κατά παράδοση φοιτά η γαλλική ελίτ.

“Δεν μπορείς να απαλλαγείς από εμένα. Θα επιστρέψω και θα σε παντρευτώ”, της είχε πει ο Μακρόν, σύμφωνα με τους βιογράφους του.

Brigitte Macron

Και τήρησε την υπόσχεσή του αφού ο γάμος τους τελέστηκε έπειτα από 12 χρόνια, το 2007.

Ήταν αμφότεροι εντελώς άγνωστοι όταν ο Μακρόν ορίστηκε υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ τον Αύγουστο 2014. Η Τρονιέ παραιτήθηκε από τη θέση της καθηγήτριας ένα χρόνο αργότερα για να βοηθήσει τον νεαρό και φιλόδοξο σύζυγό της.

Brigitte Macron

Στο υπουργείο Οικονομίας, είχε μια διακριτική παρουσία στη διάρκεια των συναντήσεων με αξιωματούχους στο σύγχρονο κτίριο Μπερσί στις όχθες του Σηκουάνα, στο ανατολικό Παρίσι.

Brigitte Macron

“Περνάει πολύ χρόνο εδώ γιατί η άποψή της μετράει για μένα, γιατί μεταδίδει μια διαφορετική ατμόσφαιρα, που είναι σημαντικό. Η ζωή μου είναι εδώ, δεν μπορείς να δουλέψεις καλά αν δεν είσαι χαρούμενος”, είπε ο Μακρόν κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με το προσωπικό του υπουργείου του προτού παραιτηθεί από την κυβέρνηση Ολάντ, τον Αύγουστο 2016.

Brigitte Macron

Ένα ζευγάρι όχι και τόσο συνηθισμένο

Από τότε που το ζευγάρι βρέθηκε στη δημοσιότητα, το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας των μέσων ενημέρωσης αλλά και των σατιρικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, συγκεντρωνόταν αναπόφευκτα στη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους παρουσιάζοντας εκείνον ως τον μαθητή που έπαιρνε εντολές από την δασκάλα του.

Brigitte Macron

Οι υποστηρικτές του Μακρόν υποστηρίζουν ότι τα αστεία αυτά επιδεικνύουν μισογυνισμό σημειώνοντας ότι δεν θα γινόταν κουβέντα αν η διαφορά ηλικίας ήταν αντίστροφη, όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια.

Brigitte Macron

Το ζευγάρι όμως αρνήθηκε να επιτρέψει σε τέτοια σχόλια να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα τη σχέση τους και αντίθετα ο Μακρόν παρουσίασε τη συζυγό του ως βασικό στοιχείο της δημόσιας εικόνας του.

Τον Νοέμβριο του 2016 σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για το δίκτυο France 3, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, το ζευγάρι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον μαθητή Μακρόν να εμφανίζεται στο θεατρικό έργο όπου γνωρίστηκαν και πλάνα από τον γάμο τους.

Brigitte Macron

“Σας ευχαριστούμε που μας αποδεχτήκατε. Ενα ζευγάρι όχι και τόσο συνηθισμένο”, ακούγεται να λέει ο Μακρόν σε βίντεο από την τελετή, την οποία παρακολούθησαν τα ενήλικα τότε παιδιά της Τρονιέ. Εκείνος ήταν σχεδόν 30 και εκείνη 54.

Στο μεταξύ, εκείνη εκμεταλλεύεται τα αρνητικά σχόλια για να αυτοσαρκαστεί λέγοντας ότι αν ο Μακρόν θέλει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος καλύτερα να το κάνει σύντομα, όσο εκείνη είναι ακόμη εμφανίσιμη.

Brigitte Macron

“Πρέπει να το κάνει για το 2017 γιατί το 2022 το πρόβλημά του θα είναι το πρόσωπό μου”, λέει, σύμφωνα με το βιβλίο του Νικολά Πρισέτ “Emma­nuel Macron en marche vers l’Élysée”.

Brigitte Macron

Η Τρονιέ ήταν για μια ακόμη φορά κυρίαρχο πρόσωπο όταν ο Μακρόν έδωσε την επινίκια ομιλία του μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών πριν από δύο εβδομάδες. Ο 39χρονος ανέβασε τότε την σύζυγό του στο πόντιουμ και την ευχαρίστησε καταχειροκροτούμενος.

Δείτε το βιογραφικό της Brigitte Macron στη wikipedia.org

Brigitte Macron

“Η Μπριζίτ, πάντα παρούσα και ακόμη περισσότερο τώρα, χωρίς την οποία δεν θα ήμουν εγώ”, είπε συγκινημένος ενώπιον των εκατοντάδων υποστηρικτών του που φώναζαν το όνομά της.

Δείτε ακόμα:

Brigitte Trogneux: Η Πρώτη κυρία της Γαλλίας



Spread the love