Spread the love


Έξι άτομα θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο για τη δημοσίευση φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, ενώ έκανε τόπλες ηλιοθεραπεία στη Γαλλία.

Έξι άτομα θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο για τη δημοσίευση φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, ενώ έκανε τόπλες ηλιοθεραπεία στη Γαλλία.

Η υπόθεση σχετίζεται με τη δημοσίευση τον Σεπτέμβριο του 2012 των επίμαχων φωτογραφιών από το γαλλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer και την επαρχιακή εφημερίδα La Provence, που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία κι ανάγκασε το πριγκιπικό ζεύγος να προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κι η δούκισσα του Κέιμπριτζ έκαναν διακοπές εκείνη την περίοδο στη νότια Γαλλία σ’ ένα σατώ ιδιοκτησίας του υποκόμη Ντέηβιντ Λίνλεϊ, γιου της εκλιπούσης πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Λωράνς Πιό, εκδότης του Closer στη Γαλλία, ο Ερνέστο Μαούτι, διευθυντής του ομίλου Μοντατόρι, στον οποίο ανήκει το περιοδικό και οι φωτογράφοι Σιρίλ Μορώ και Ντομινίκ Ζακοβιντί, που τράβηξαν τις φωτογραφίες κατηγορούνται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Κέιτ και για συνενοχή.

Δείτε την Κέιτ Μίντλεντον στο Facebook 1, Facebook 2, Facebook 3, στο Twitter και στο Instagram

Κέιτ Μίντλετον Κέιτ Μίντλετον Κέιτ Μίντλετον

Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και ο τότε διευθυντής έκδοσης της La Provence και η φωτογράφος Βαλερί Σιό, αν και η εφημερίδα αρνείται ότι η Σιό τράβηξε τόπλες φωτογραφίες.

Το πριγκιπικό ζεύγος δεν πρόκειται να παραστεί στη δίκη στο παρισινό προάστιο Ναντέρ.

Η έναρξη της δίκης καθυστέρησε για τέσσερις μήνες καθώς ο δικηγόρος του πρακτορείου φωτογραφιών ζήτησε και πήρε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση.

Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο ο διευθυντής του Closer είχε πει οι φωτογραφίες «ούτε στο ελάχιστο σοκάρουν».

Κέιτ Μίντλετον

Η γαλλική αστυνομία είπε ότι επιβεβαιώθηκε η παρουσία των δύο παπαράτσι κοντά στο σατώ την εποχή εκείνη, αφού ερεύνησε τις λίστες πελατών ξενοδοχείων της περιοχής και τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς.

Αλλά οι δύο φωτογράφοι αρνούνται ότι τράβηξαν τις φωτογραφίες, παρά τα στοιχεία ότι έλαβαν σημαντικά ποσά μετά τη δημοσίευσή τους.

Το Closer αρνείται επίμονα να αποκαλύψει την ταυτότητα του φωτογράφου που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες. Μια εβδομάδα πριν το Closer, η εφημερίδα La Provence είλχε δημοσιεύσει άλλες φωτογραφίες του ζευγαριού από διαφορετική γωνία.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απ’ τη βασιλική οικογένεια και σάλο στη Βρετανία, ενώ αρκετές βρετανικές εφημερίδες αρνήθηκαν να αγοράσουν τις φωτογραφίες.

Στη μήνυσή του το πριγκιπικό ζεύγος υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες τους προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση καθώς επανέφεραν οδυνηρές αναμνήσεις απ’ το θάνατο της μητέρας του Ουίλιαμ, πριγκίπισσας Νταϊάνα σε τροχαίο στο Παρίσι το 1997, ενώ την καταδίωκαν παπαράτσι.

Οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν την αναδημοσίευση των φωτογραφιών, οι οποίες, ωστόσο, εμφανίστηκαν σε αρκετά άλλα ευρωπαϊκά έντυπα, όπως στο περιοδικό Chi στην Ιταλία, στη Daily Star στην Ιρλανδία και σε περιοδικά στη Σουηδία και τη Δανία.

 

 

 



Spread the love