Spread the love


Την πεποίθησή του ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επιλέξει ως πρωθυπουργό την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La7 ο εκδότης της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica και γνωστός επιχειρηματίας Κάρλο Ντε Μπενεντέτι.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Piazza Pulita”, ο Ντε Μπενεντέτι δήλωσε, «Πιστεύω ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επιλέξει ως πρωθυπουργό την Κριστίν Λαγκάρντ, είναι φυσικό να μη θέλει τον Βαλς», αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

«Περίμενα ότι θα κέρδιζε ο Μακρόν, οι Γάλλοι είναι ένας λαός με κουλτούρα και δημοκρατική βάση, δεν μπορούσαν να διαλέξουν την Λεπέν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν που ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή.

«Ο Μακρόν είναι εκτός των σχημάτων της δεξιάς και της αριστεράς. Αυτοχαρακτηρίζεται ως ευρωπαίος φιλελεύθερος. Είναι ένας τρόπος για να αποφύγει να επιλέξει μια ταμπέλα», τόνισε.

Μιλώντας για τις σχέσεις Γαλλίας-Ιταλίας, ο Ντε Μπενεντέτι είπε, «H Iταλία είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης αλλά δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον Μακρόν να ενισχύσει, για τον λόγο αυτό, την ιταλογαλλική σχέση», ενώ θεωρεί ότι η χώρα του «θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο φθινόπωρο» λόγω της ασθενούς οικονομικής ανάκαμψης και του τεράστιου όγκου του δημοσίου χρέους, «κάτι που δεν ξεχνούν ποτέ οι αγορές».

Σε σχέση, τέλος, με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι σθεναρός υποστηρικτής της κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι «αν η διαφορά των ποσοστών της (συντηρητικής καγκελαρίου Άγγελας) Μέρκελ και του (σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν) Σουλτς δεν είναι μεγάλη, ο τελευταίος ενδέχεται να εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών, και τότε θα μπορούσαμε να δούμε μια διαφορετική Ευρώπη».

Δείτε την Κριστίν Λαγκάρντ στο Facebook, το Twitter



Spread the love