Spread the love


Μετά τον Μπόρις Τζόνσον και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έφτασε η ώρα του Πάπα Φραγκίσκου να πρωταγωνιστήσει σε… ερωτική τοιχογραφία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως εμπνέει ιδιαίτερα ερωτικά συναισθήματα στους street artists ανά τον κόσμο, αφού επιλέγουν συχνά πυκνά να τον απεικονίσουν στα γκράφιτί τους σε παθιασμένες περιπτύξεις με άλλες πολιτικές προσωπικότητες, όπως π.χ. ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπόρις Τζόνσον.

Αυτή τη φορά, ένας Ιταλός street artist επέλεξε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να πρωταγωνιστήσει σε… ερωτική τοιχογραφία με τον Τραμπ.

Το γκράφιτι, το οποίο έκανε σήμερα την εμφάνισή του στη Ρώμη, κοντά στο Βατικανό, φέρει την υπογραφή «TVBoy», η οποία πιστεύεται ότι ανήκει στον ντόπιο καλλιτέχνη Σαλβατόρε Μπενιτέντε.

Η τοιχογραφία εμφανίζει τους δύο άντρες σε φυσικό μέγεθος, να αγκαλιάζονται θερμά και να φιλιούνται στο στόμα. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Εδώ ο Τραμπ απεικονίζεται με κέρατα διαβόλου, περίστροφο και χρυσό ρολόι, ενώ ο Πάπας φέρει ένα φωτοστέφανο, μια οπτική αντίθεση που τονίζει τη διαφορετικότητα της κοσμοθεωρίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ θα συναντήσει τον Φραγκίσκο, ο οποίος έχει επικρίνει πολλές φορές ανοιχτά τις ρατσιστικές απόψεις του Αμερικανού προέδρου, στο Βατικανό, στις 24 Μαΐου.

Δείτε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Twitter

Δείτε πληροφορίες για το Βατικανό στο Wikipedia.org

Δείτε το Facebook, το Twitter και το Instagram του Βατικανού

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Πάπα Φραγκίσκο  στο  Wikipedia.org, αλλά και το Twitter 

Ντόναλντ Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ



Spread the love