Spread the love


Ένα τεράστιο πλάσμα-σάπιο κουφάρι ζώου (πιθανότατα φάλαινας) ξεβράστηκε στις ακτές της Ινδονησίας, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται.

Ένα τεράστιο πλάσμα-σάπιο κουφάρι ζώου (πιθανότατα φάλαινας) ξεβράστηκε στις ακτές της Ινδονησίας, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται.

Το άμορφο τέρας με 15 μέτρα μήκος ανακαλύφθηκε από τους κατοίκους του νησιού Σεράμ στην επαρχία Μαλούκου.

Δείτε πληροφορίες για το νησί Σεράμ στο Wikipedia.org

Οι ίδιοι, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρατήρησαν το νερό να έχει ένα έντονο κόκκινο χρώμα με μία φουσκωμένη άμορφη μάζα να επιπλέει κοντά στην ακτή.

Ο άνδρας που το ανακάλυψε πρώτος αρχικά νόμιζε πως το κουφάρι ζώου ήταν ένα βυθισμένο πλοίο και γι΄αυτό δεν έδωσε σημασία μέχρι που παρατήρησε το κόκκινο χρώμα.

Πάντως, οι κάτοικοι αναφέρουν πως πρόκειται είτε για φάλαινα είτε για τεράστιο καλαμάρι που λόγω της αποσύνθεσης έφτασε να είναι αγνώριστο.

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που οι κάτοικοι αντικρίζουν ένα τέτοιο πλάσμα, μιας και πριν λίγους μήνες σε μία άλλη παραλία των Φιλιππίνων είχε εντοπιστεί ένα τριχωτό τέρας, το οποίο ήταν ένα πραγματικά σπάνιο και άγνωστο είδος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πιστεύεται πως το πλάσμα αυτό βγήκε στην ακτή ύστερα από τη σεισμική δόνηση της Κυριακής.

Οι φωτογραφίες έχουν γίνει viral και όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ο καθένας έχει τη δική του άποψη ως προς την ταυτότητα του μυστηριώδους γίγαντα. Ένας χρήστης διατύπωσε την εκτίμηση πως πρόκειται για ένα υβρίδιο φάλαινας και πολικής αρκούδας (!) παρόμοιο με αυτό που είχε ξεβραστεί στο Margate της Νότιας Αφρικής στις 25 Οκτωβρίου του 1924 και ονομάστηκε Trunko.

Στην πραγματικότητα, γράφει η βρετανική εφημερίδα, το «τέρας» είναι μια νεκρή φάλαινα μήκους 6 μέτρων και βάρους 2 τόνων. Το σώμα της πιστεύεται πως έγινε λευκό λόγω της προχωρημένης σήψης.

Ο θάνατος της φάλαινας τοποθετείται περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα και αποδίδεται πιθανώς σε χτύπημα από πλοίο.

πλάσμα πλάσμα πλάσμα πλάσμα

 

 



Spread the love