Spread the love


Οι μουσουλμάνοι «επιτίθενται» στο ISIS με τραγούδι. Το βίντεο έγινε viral και κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο.

Μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής δημιούργησε ένα τρίλεπτο τραγούδι, μέσω του οποίου καταφέρνει να περάσει πολλά μηνύματα κατά της βιαιότητας και των αποτροπιασμών που διαπράττει το ISIS. Το βίντεο έγινε viral και κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο.

Η εταιρεία που έφτιαξε το συγκεκριμένο βίντεο-τραγούδι ονομάζεται Zain και είναι από το Κουβέιτ. Μέχρι στιγμής, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το βίντεο.

Το Ραμαζάνι υπήρξε η αφορμή ώστε η εταιρεία να φτιάξει αυτό το τραγούδι και να περάσει αυτά τα πολύ ισχυρά μηνύματα.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας βομβιστής αυτοκτονίας να επιβιβάζεται σε λεωφορείο, ένα ματωμένο αγόρι σε ένα ασθενοφόρο μετά από αεροπορική επιδρομή στο Aleppo τον Αύγουστο του 2016. Στη συνέχεια του βίντεο απεικονίζονται διάφοροι μουσουλμάνοι που προσπαθούν να πείσουν τον βομβιστή να μην κάνει την επίθεση.

Η διαφήμιση αυτή δείχνει πολλούς ανθρώπους -κάθε ηλικίας- της Μέσης Ανατολής να προσπαθούν μέσω του τραγουδιού και των στίχων τους να αποτρέψουν έναν τζιχαντιστή βομβιστή από το να ανατιναχθεί. Ένας από τους στίχους που ακούγεται από το στόμα ενός παιδιού είναι ο εξής: «Ότι γέμισες τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας και άδειασες τα θρανία».

Ένας ακόμη δυνατός στίχος στο τραγούδι αναφέρει και την ουσία του δημιουργήματος λέγοντας: «Θα αντιμετωπίσουμε το μίσος τους με τραγούδια αγάπης».



Spread the love