Spread the love


Ενας σεισμός με 4,2 Ρίχτερ, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή, αλλά και ηφαιστειογενή περιοχή, ήταν αρκετός για να δημιουργήσει μια νέα τραγωδία στην Ιταλία, αυτή τη φορά στην Ισκια, έναν νησί κοντά στη Νάπολη, το οποίο ισοπεδώθηκε. 

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες είναι μέχρι τώρα ο τραγικός απολογισμός, ενώ αρκετοί ακόμη παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια των έξι κτιρίων που κατέρρευσαν και των πολλών άλλων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Εντωμεταξύ, μια σκηνή προβάλλεται συνεχώς από τη νύχτα στα ιταλικά αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ από τη νύχτα συγκλονίζοντας: Η διάσωση από τα χαλάσματα ενός μωρού επτά μηνών.

Στο βιντεο φαίνεται οι πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις να ψάχνουν στα συντρίμμια, ώσπου ξαφνικά ακούγεται το κλάμα του μωρού όταν ο άνδρας το τραβάει σιγά σιγά έξω από τα ερείπια.

Με τους διασώστες να φωνάζουν «μπράβο» και όσους είναι εκεί να χειροκροτούν, ο άντρας βγάζει έξω το μωρό,  το οποίο αν και κλαίει φαίνεται καλά στην υγεία του.

Οι έρευνες κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Μεταξύ αυτών, τα δύο αδελφάκια του μωρού, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, που επίσης παγιδεύτηκαν στα ερείπια. Τα νήπια έχουν βρει καταφύγιο κάτω από ένα κρεβάτι. Υστερα από ώρες οι διασώστες, οι οποίοι τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην υπάρξει τραυματισμός, κατάφεραν να επεγκλωβίσουν το ένα από τα δυο παιδάκια και συγκεκριμένα το 7χρονο αγοράκι. Παραμένει ωστόσο ακόμη στα συντρίμμια η 4χρονη αδελφή του.



Spread the love