Spread the love


Η απόφαση του άτυχου υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έχασε από τον Μακρόν όταν κατηγορήθηκε γιατί διόρισε την σύζυγό του, ελήφθη πριν το καλοκαίρι του 2017: ποτέ πια πολιτική.

Η σελίδα γύρισε για τον Φρανσουά Φιγιόν. «Η πολιτική τελείωσε οριστικά», σχολιάζει ένας από τους συνεργάτες του στα γαλλικά ΜΜΕ. Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός του Νικολά Σαρκοζί ζει αυτή την περίοδο στον πύργο του στην περιοχή Σαρτ και δεν έχει πρόθεση να κάνει κανένα πολιτικό ραντεβού, ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας στην γαλλική Δεξιά.

Όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του «έχει ήδη χωνέψει την ήττα του. Ολα όσα συνέβησαν στην προεκλογική περίοδο ήταν τόσο βίαια που αποφάσισε να περάσει σε εντελώς άλλα πράγματα».

Ο Φιγιόν, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, ξεκίνησε να μαθαίνει εντατικά αγγλικά και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να εργάζεται στην γαλλική εταιρεία  Tikehau Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια επενδύσεων. Πρόκειται για εταιρεία η οποία διαχειρίζεται 10,3 δις ευρώ και εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Μάιο του 2017 σύμφωνα με την le Figaro.

Ο Φιγιόν πέρασε το καλοκαίρι του διακοπές στην Τοσκάνη και στην Ισλανδία, μακριά από την πολιτική ζωή. Η νέα εταιρεία έχει έδρα κοντά στο πάρκο Μονσό του Παρισιού και ενδιαφέρεται για επενδύσεις κυρίως στην Ευρώπη.

Φρανσουά Φιγιόν

«Η διεθνής του εμπειρία και η οξυμένη αντίληψη που έχει για τις προβληματικές οικονομίες της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα αποτελούν μείζονα πλεονεκτήματα για να παρακολουθήσει την ανάπτυξη μιας εταιρείας επενδύσεων», ανέφερε η εταιρεία.

Ο Φιγιόν γνωρίζει καλά τον κόσμο των επιχειρήσεων. Ιδρυσε ο ίδιος το 2012 την εταιρεία 2F Conseil, η οποία συμβουλεύει επενδυτές και μάνατζερ επιχειρήσεων. Η ύπαρξη αυτής της εταιρείας του είχε, εξάλλου, κοστίσει ακριβά, όταν ξέσπασε το penelopegate, το σκάνδαλο με τον διορισμό της γυναίκας του, το οποίο του στοίχισε την εκλογή στην γαλλική προεδρία. Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι έκανε μπίζνες με την Ρωσία, αφού διατηρεί καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο και με τον πρόεδρο Πούτιν προσωπικά.

 



Spread the love