Spread the love


Η Αστυνομία της Καταλονίας εντόπισε και τελικά σκότωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας τον δράστη του μακελειού στην Λας Ράμπλας με το λευκό βαν.

Η αστυνομία αναζητούσε εδώ και ημέρες τον 22χρονο Μαροκινό Γουνές Αμπουγιακούμπ — τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθούσε να διαφεύγει — εδώ και αρκετές ημέρες και είχε ταυτοποιηθεί ως ο οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε τον θάνατο στον κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Ο εντοπισμός του έγινε στην περιοχή Σουμπιράτς, 50 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Βαρκελώνης, κάτι που δείχνει ότι τελικά ο δράστης δεν είχε διαφύγει στην Γαλλία.

Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας

 Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, καθώς φορούσε ζώνη με εκρηκτικά και ήταν επικίνδυνος για να συνεχίσει το λουτρό αίματος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η El Pais φώναξε όταν τον εντόπισαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Η επιβεβαίωση της Αστυνομίας για τον Αμπουγιακούμπ

 Ο Αμπουγιακούμπ σκότωσε την Πέμπτη το απόγευμα 13 ανθρώπους στην Λας Ράμπλας με το λευκό βαν και έναν άνδρα όταν τον μαχαίρωσε για να του πάρει το όχημα του αργότερα.

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας ενημέρωσε επίσης ότι η ζώνη που φορούσε ο Αμπουγιακούμπ και απειλούσε να ανατιναχθεί, ήταν τελικά ψεύτικη. Όπως είπε αργότερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, οι αρχές δεν θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση των αρχών ασφαλείας. «Είπαμε μόνο ότι από τον πυρήνα (που διέπραξε τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη) των 12 υπόπτων οι 4 έχουν συλληφθεί, δύο σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, 5 στο Καμπρίλς και τώρα έχουμε έναν τρομοκράτη νεκρό στο Σουμπιράτς», είπε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο.

Αναφερόμενος στη σημερινή επιχείρηση, ο Τραπέρο εξήγησε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε από δύο πηγές για την παρουσία ενός υπόπτου: η μία ήταν μια αστυνομική πηγή στο Σαντ Σαντουρνί ντ’ Ανόια και η δεύτερη μια γυναίκα που δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι είχε δει τον νεαρό στην περιοχή της γειτονικής κοινότητας Σουμπιράτς.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι και ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην πόλη Αλκανάρ. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο πυρήνας σχεδίαζε μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.

μακελάρης

Ο Αμπουγιακούμπ εντοπίστηκε τελικά όταν μία γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε να πλησιάζει κάποια σπίτια, τον ρώτησε αν θέλει κάτι και αυτός άρχισε να τρέχει σε αμπελώνα. Ετσι ειδοποίησε την Αστυνομία και τον εντόπισαν για να ακολουθήσουν μετά οι πυροβολισμοί και ο θάνατος του.

Ο μακελάρης της Λας Ράμπλας

μακελάρης

Το Σουμπιράτς που εντοπίστηκε και σκοτώθηκε

μακελάρης

 

 



Spread the love