Spread the love


Μια πινελιά ρομαντισμού είχε η ακρόαση στο Βατικανό από τον Πάπα την Κυριακή. 

Όπως δεκάδες καθολικοί κοινοβουλευτικοί από όλο τον κόσμο, ο Ντάριο Ραμίρες από τη Βενεζουέλα και η μνηστή του Μαριάντζελ Εσπινάλ συναντούσαν τον Ποντίφικα.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεχόταν στη Sala Clementina αντιπροσωπεία καθολικών βουλευτών, όταν ο νεαρός βουλευτής έχοντας στο πλευρό του τη μνηστή του τον χαιρέτησε, συζήτησε μαζί του και μετά, προς έκπληξη όλων, γονάτισε για να κάνει πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Όταν μας παρουσίασαν στον άγιο Πατέρα, του εξήγησα την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων», δήλωσε ο Ραμίρες στη National Catholic Register, την παλαιότερη εθνική καθολική εφημερίδα στις ΗΠΑ, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του πριν από τρία χρόνια.
«Ο Ποντίφικας μου είπε ότι προσεύχεται πολύ για το θέμα αυτό και ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει».

Σύμφωνα με τον Ραμίρες, η φίλη του δεν γνώριζε τίποτε. «Νόμιζε ότι θα μιλούσαμε μόνο για τη Βενεζουέλα αλλά μετά είπα στον Πάπα ότι είχα να του ζητήσω κάτι. Του είπα ότι η γυναίκα που ήταν δίπλα μου ήταν η γυναίκα της ζωής μου, ότι την είχα γνωρίσει στην εκκλησία και ήθελα να την παντρευτώ. Έτσι γονάτισα και έκανα την πρόταση γάμου».Βατικανό

Ο Ποντίφικας αναφώνησε έκπληκτος «Ω!, ενώπιον του Πάπα» θυμάται ο Ραμίρες.
Τότε, ο Ποντίφικας απευθύνθηκε στην κοπέλα ζητώντας την απάντησή της. «Ναι, βέβαια!», είπε εκείνη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δείχνει ότι μετά την πρόταση γάμου ακολούθησαν χειροκροτήματα από τους παρόντες στην αίθουσα μπροστά σε έναν αρχικά έκπληκτο Πάπα, ο οποίος στη συνέχεια χαμογέλασε στους δύο νέους και τους ευχήθηκε τα καλύτερα.



Spread the love