Spread the love


Την πόρτα εξόδου από το κανάλι Channel Seven είδε μια νεαρή ρεπόρτερ στην Αυστραλία όταν τόλμησε να παραπονεθεί για τη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από ανώτερό της. 

Όπως αναφέρει η Guardian, τόσο η Έιμι Τάουμπερ όσο και η αδελφή της Σόφι, η οποία εργάζεται επίσης στο κανάλι ως freelancer, απολύθηκαν όταν η πρώτη κατήγγειλε ότι ένας άνδρας συνάδελφός της έκανε συνεχώς σεξουαλικά σχόλια γι’ αυτήν, όπως ότι πρέπει να είναι λεσβία καθώς είναι τρίδυμη και στατιστικά μια στις τρεις γυναίκες είναι λεσβία. Σε άλλες περιπτώσεις, ο ανώτερός της αναφερόταν με σεξουαλικά υπονοούμενα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε αυτήν, ενώ ήταν απούσα.

Μάλιστα, ένα ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε σε πρωινή εκπομπή άλλου καναλιού, αποκαλύπτει ότι η Τάουμπερ εκδιώχθηκε από την εργασία της λίγες ώρες μετά την καταγγελία της, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν παράπονα για απρεπή της συμπεριφορά. Στο ηχητικό, ο υπεύθυνος προσωπικού ακούγεται να φωνάζει στη νεαρή ρεπόρτερ λέγοντάς της ότι τίθεται υπό έρευνα και ότι πρέπει να παραδώσει το μικρόφωνό της.

Αυστραλία

«Δεν αξίζω να μου συμπεριφέρεστε έτσι επειδή εναντιώθηκα στο γεγονός ότι κάποιος με αποκαλεί λεσβία», ακούγεται να λέει η 27χρονη από την Αδελαΐδα. «Δέχομαι εκφοβισμό στον εργασιακό μου χώρο κι εσείς δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Είναι εξωφρενικό».

Το ίδιο το κανάλι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το Channel Seven απασχολεί 2.500 γυναίκες σε όλη την Αυστραλία.

 



Spread the love