Spread the love


Από αυτό τον Οκτώβριο όλοι οι Αμερικανοί θα μάθουν τα πάντα για την ελληνική κουζίνα, απλά βλέποντας τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, η διακεκριμένη  Ελληνίδα σεφ Νταϊάνα Κόχυλα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο μία νέα σειρά στην δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ, η οποία θα ονομάζεται My Greek Table και θα εκθειάζει την μεσογειακή διατροφή και συγκεκριμένα την ελληνική κουζίνα.

Στόχος της σειράς, που γυρίστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ, είναι να παρουσιάσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό προορισμό στην Αμερική και κυρίως να αναδείξει τη μεγάλη ποικιλία των ελληνικών προϊόντων (κατ’ επέκταση να τονώσει και τις εξαγωγές τους), μέσα από νόστιμες συνταγές.

Έμφαση δόθηκε στο να αναδειχθούν τα φημισμένα υλικά της Ελλάδας, όπως οι πίτες, το λάδι, τα ελληνικά τυριά, το ούζο, το τσίπουρο και τα λοιπά, ενώ τα γυρίσματα κράτησαν 3 μήνες και έγιναν στην Κρήτη, στην Σαντορίνη, στην Ικαρία, στην Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Ήπειρο και τη Νάουσα.  Μέσα από το My Greek Table, οι Αμερικάνοι δεν θα γνωρίσουν μόνο την τέλεια κουζίνα μας, αλλά και τον πολιτισμό μας, καθώς και έννοιες όπως το φιλότιμο, η μεγαλοψυχία και άλλα.

«Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου. Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για τη χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της» λέει η Νταϊάνα Κόχυλα. «Με αυτή την εκπομπή φιλοδοξώ όχι μόνο να δείξω μια άλλη Ελλάδα, αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό γαστριμαργικό πολιτισμό που τρέφει το σώμα και την ψυχή και στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα ως άνθρωπος και ως μαγείρισσα».



Spread the love