Spread the love


Έναν άνδρα συνέλαβαν οι αρχές της Σρι Λάνκα, στο αεροδρόμιο, καθώς βρέθηκε να μεταφέρει λαθραία ένα κιλό χρυσού- μέσα στο σώμα του.

Οι τελωνειακές αρχές του Διεθνούς Αεροδρομίου Bandaranaike, κοντά στο Κολόμπο, υποπτεύθηκαν τον 45χρονο, που θα ταξίδευε με προορισμό την Ινδία, επειδή περπατούσε «ύποπτα».

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων, ανακάλυψαν 904 γραμμάρια χρυσού «προσεκτικά τοποθετημένα μέσα σε σακουλάκια και προσεκτικά τοποθετημένα» μέσα στον πρωκτό του 45χρονου, όπως γράφει το RT.

Οι αξιωματούχοι αφαίρεσαν τελικά τέσσερις μικρές ράβδους χρυσού και οκτώ κοσμήματα- δύο λευκόχρυσα- αξίας περίπου 30.000 δολαρίων.

Αυτή δεν είναι η μοναδική υπόθεση του είδους που αντιμετωπίζουν οι αρχές της Σρι Λάνκα. Τον περασμένο μήνα συνελήφθη μια γυναίκα με 314 γραμμάρια χρυσά κοσμήματα μέσα στον πρωκτό της και συνολικά από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 44 τέτοια περιστατικά.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, συχνά οι λαθρέμποροι αγοράζουν χρυσό φτηνά σε μέρη όπως το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη και τον πουλούν ακριβά στην Ινδία, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.



Spread the love