Spread the love


Περισσότερα καγκουρό απ΄ότι ανθρώπους έχει πλέον η Αυστραλία με τους αρμόδιους να παροτρύνουν τους κατοίκους να τα… φάνε.

Κι όμως τα καγκουρό πια στην Αυστραλία έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο επίπεδο,  πλησιάζοντας τα 50 εκατ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης τα καγκουρό το 2010 ήταν 27 εκατ., το 2016 45 εκατομμύρια και σήμερα έχουν φτάσει τα 50 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τους ανθρώπους στην ήπειρο.

Η ραγδαία αύξηση φαίνεται να έχει ανησυχήσει πολύ τους αρμόδιους και  τους ειδικούς, οι οποίοι προτρέπουν τους Αυστραλούς να κυνηγήσουν το «εθνικό τους ζώο» για το κρέας του.

«Αν πρόκειται να σκοτώσουμε αυτά τα ζώα, να το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο, και ίσως πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζώα αυτά που πρόκειται να θανατωθούν», λέει ο βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας Ντέιβιντ Πάτον.

Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές της εκμετάλλευσης τους κρέατος του κανγκουρό λένε ότι το κρέας τους είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και επειδή τα ζώα παράγουν λιγότερο μεθάνιο από άλλα εκτρεφόμενα ζώα, είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο καθηγητής David Paton του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδης δήλωσε στο ABC ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποστηρίξουν τη σφαγή του καγκουρό για να προστατεύσουν άλλα μέρη της οικολογίας της χώρας.

«Δεν φταίνε τα καγκουρό, απλά εμείς είμαστε πρόθυμοι να τους απομακρύνουμε από το σύστημα νωρίτερα, για να αποτρέψουμε την ζημιά που προκαλείται », είπε.

 



Spread the love