Spread the love


Η διαστημική βάση των 95.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση αστροναυτών αλλά και για την ψυχαγωγία τουριστών. Η Κίνα σκοπεύει να …φέρει τον πλανήτη Άρη στη Γη.

Η Κίνα σκοπεύει να …φέρει τον πλανήτη Άρη στη Γη, καθώς σχεδιάζει να δημιουργήσει αντίγραφο του κόκκινου πλανήτη σε ένα αμμώδες οροπέδιο του Θιβέτ.

Το αντίγραφο του πλανήτη Άρη αναμένεται να κοστίσει 400 εκατομμύρια γιουάν, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ. Η διαστημική βάση θα καλύπτει 95.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ για την επιλογή του θιβετιανού οροπεδίου, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας περιέγραψε το σημείο ως «το πιο αρειανό μέρος στην Γη».

Όσο για την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης, τοπικά πρακτορεία ειδήσεων της Κίνας μεταδίδουν πως θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση Κινέζων αστροναυτών αλλά και για την ψυχαγωγία τουριστών, οι οποίοι θα παίρνουν μια γεύση για το πως θα ήταν η ζωή στον κόκκινο πλανήτη. Στον χώρο αναμένεται να κατασκευαστεί και ένα θεματικό πάρκο του κόκκινου πλανήτη.

Ο επικεφαλής της «δημιουργίας» του Άρη στο Θιβέτ, Liu Xiaoqun, σχολίασε: «Οι άνθρωποι ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στον Άρη, επομένως αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρουμε στον κόσμοι μια υψηλής ποιότητας εμπειρία του πως θα ήταν να ζουν στο διάστημα».

Για του λόγου το αληθές, οι επισκέπτες αναμένεται να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας και την εμπειρία να κάνουν πεζοπορία στη δύσβατη έρημο του κόκκινου πλανήτη. Ωστόσο, στον πλανήτη Άρη η ατμόσφαιρα καθιστά αδύνατη την αναπνοή, καθώς εμπεριέχει μόλις 0,2% οξυγόνο, κάτι που προφανώς δεν θα υφίσταται στο θιβετιανό οροπέδιο.

Το νέο εγχείρημα των Κινέζων έχει ως στόχο εκτός των παραπάνω να ενισχύσει τον τουρισμό της περιοχής αλλά και να ενημερώσει τον κόσμο για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.



Spread the love