Spread the love


Λύκοι εντοπίστηκαν στα περίχωρα της Ρώμης για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια. Τα ζώα απαθανατίστηκαν από κρυφές κάμερες την ώρα που περνούσαν από το πάρκο Castel di Guido κοντά στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci, περπατώντας κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Λύκοι εντοπίστηκαν στα περίχωρα της Ρώμης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια. Τα ζώα απαθανατίστηκαν από κρυφές κάμερες την ώρα που περνούσαν από το πάρκο Castel di Guido κοντά στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci, περπατώντας κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο.

λύκοι

Οι επιστήμονες καλωσόρισαν τη συμβολική επιστροφή τους, δεδομένου ότι το σύμβολο της πόλης είναι δύο παιδιά -ο Ρωμύλος και ο Ρέμος- που θηλάζουν μια λύκαινα.

Η Alessia De Lorenzis, καθηγήτρια φυσικών επιστημών που παρακολουθεί τους δύο λύκους δήλωσε στην Telegraph: “Αυτή είναι η πρώτη φορά σε περισσότερα από 100 χρόνια που βρέθηκαν λύκοι να ζουν κοντά στη Ρώμη”.

λύκοι

Η θανάτωση των λύκων ενθαρρύνθηκε το 1970 στην Ιταλία, η οποία μείωσε τον πληθυσμό τους σε μόλις 100 ζώα.

λύκοι

Έναν χρόνο αργότερα, το είδος μπήκε σε προστατευόμενο καθεστώς και ο πληθυσμός τους σήμερα εκτιμάται μεταξύ 1.500 και 2.000.

λύκοι



Spread the love