Spread the love


Σε πόλεμο με την αδερφή της βρίσκεται μία πριγκίπισσα για μια κληρονομιά 150 εκατομμυρίων λιρών από την Ιταλίδα μητέρα τους και σταρ του ιταλικού κινηματογράφου, η οποία «είχε εμμονή με το να παντρεύεται πρίγκιπες».

Η Εντοάρντα Κροτσιάνι, 77 ετών, παγίδευσε τις κόρες της πριγκίπισσα Καμίλα των Βουρβόνων των Δύο Σικελιών, ηλικίας 46 ετών και την 44χρονη αδερφή της Κριστιάνα, σε μια «χρυσή κόλαση», σύμφωνα με το Royal Court του Τζέρσεϊ.

Η μητέρα πρέπει να καταβάλει 149 εκατομμύρια λίρες που πήρε από ένα καταπίστευμα που είχε δημιουργηθεί για τα δύο κορίτσια όταν εκείνες ήταν ακόμη έφηβες.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο η Κριστιάνα, η μητέρα της την πίεζε να παντρευτεί τον πρίγκιπα Μπάντε Μπονκομπάνι Λουντοβίζι, απόγονο της ιταλικής αριστοκρατίας, το 1997 – μια σχέση που κράτησε μόλις 4 μήνες.
ΠριγκίπισσαV

Ο Αμεντέο Νατσάρι και η Εντοάρντα Κροτσιάνι. Πηγή φωτό: wikimedia Commons

Ισχυρίζεται πως η μητέρα της, που εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες με το όνομα Έντι Βέσελ, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ‘50 και ‘60, αρνήθηκε να της επιτρέψει να παντρευτεί τον Γάλλο επιχειρηματία Νικολά Ντερλιέ, ακόμη κι όταν έμεινε έγκυος.

Την επόμενη χρονιά, η πριγκίπισσα Καμίλα παντρεύτηκε τον 54χρονο πρίγκιπα Κάρολο, τον αρχηγό της Ιταλικής Βουλής των Βουρβόνων των Δύο Σικελιών, σε έναν καθεδρικό ναό του Μόντε Κάρλο, που σύμφωνα με τους Times επρόκειτο για τον «γάμο γαλαζοαίματων της δεκαετίας».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου: «Η κυρία Κροτσιάνι, φοβάται τη μοναξιά, γι’ αυτό και θέλει να έχει τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο. Η Κριστιάνα αναγνώρισε πως ζούσαν έναν εξαιρετικά λαμπερό και πολυτελή τρόπο ζωής, αλλά δεν είχαν καμία ανεξαρτησία ή προσωπική ζωή. Το περιέγραψε ως ‘χρυσή κόλαση’».
Πριγκίπισσα

Το 2010, περίπου 100 εκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις και έργα τέχνης ελήφθησαν από το λογαριασμό και μεταφέρθηκαν στο όνομα της Εντοάρντα, κάτι που έκανε την Κριστιάνα να σκεφτεί πως τα χρήματα δόθηκαν κρυφά στην αδερφή της.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Εντοάρντα θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό στο καταπίστευμα των δύο κοριτσιών.

 



Spread the love