Spread the love


Με σοβαρότατες κατηγορίες για έγκλημα μίσους βρίσκεται αντιμέτωπος ο 29χρονος Μαρκ Μίτσαν από τη Σκωτία, ο οποίος προκάλεσε σάλο όταν έδειξε σε όλο τον πλανήτη πώς εκπαίδευσε έναν σκύλο να χαιρετά ναζιστικά… 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τelegraph», ο 29χρονος δίδαξε το σκύλο της συντρόφου του – ένα pug ονόματι Βούδας- να αντιδρά σε προστάγματα όταν άκουγε τις εντολές «στείλτε τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων» ή «Ζήτω η Νίκη» [Seig Heil]. Μάλιστα, ο Μίτσαν έσπευσε να ανεβάσει το βίντεο του… κατορθώματός του στο YouTube.

Ο Εφραίμ Μπορόουσκι, διευθυντής του Συμβουλίου Εβραϊκών Κοινοτήτων της Σκωτίας, άσκησε κριτική στο εν λόγω βίντεο και κατέθεσε στο δικαστήριο ότι βρήκε το σύντομο κλιπ «εξαιρετικά προσβλητικό».

Σκωτία

Την ίδια ώρα, εξιστόρησε την οικογενειακή του τραγωδία και τους θανάτους συγγενικών του προσώπων  από τους Ναζί. Ο Μίτσαν αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Επέμεινε, μάλιστα, ότι εκπαίδευσε το σκύλο μόνο και μόνο για να εκνευρίσει τη σύντροφό του Σουζάν Κέλι.

Σκωτία

Στο βίντεο, το κατά τα άλλα χαριτωμένο σκυλάκι εμφανίζεται να σηκώνει το πόδι του μόλις ακούει τις ρατσιστικές εντολές του αφεντικού του. Ήδη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τον «ναζιστή σκύλο» στην πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο. Ο Μίτσαν έχει αναρτήσει και δεύτερο βίντεο στο οποίο ο σκύλος εμφανίζεται να παρακολουθεί πορεία με επικεφαλής τον Χίτλερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.

Ο Μίτσαν έχει ζητήσει συγγνώμη για τα δύο βίντεό του και τον πόνο που πιθανώς να έχει προκαλέσει σε όσους τα παρακολούθησαν.

 



Spread the love