Spread the love


Η συγκλονιστική στιγμή που ένας μετεωρολόγος παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, αποτέλεσμα του σαρωτικού κυκλώνα Ιρμα, μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την αμερικανική τηλεόραση.

Ο Μike Bettes, μετεωρολόγος στο Weather Channel, μετέφερε τα τελευταία νέα για τον τυφώνα Ίρμα ενώ αυτός χτυπούσε τη Φλόριντα περνώντας από τα νησιά Keys και με κατεύθυνση προς τα βόρεια. Λίγες ώρες αργότερα, η καταιγίδα χτυπάει κοντά στην πόλη Νάπολι στη δυτική ακτή της πολιτείας.

Ο Bettes που εκείνη τη στιγμή μετέδιδε live από το σημείο όταν ένας μικρός ανεμοστρόβιλος πέρασε στο δρόμο πίσω του και τον παρέσυρε για μερικά μέτρα.

Στην πόλη η ταχύτητα του ανέμου ξεπερνούσε τα 141 μίλια ανά ώρα. Ο μετεωρολόγος πάντως αφού κατάφερε να ξεφύγει από τον ανεμοστρόβιλο, επέστρεψε στη θέση του μπροστά στην κάμερα και χαμογέλασε.

Τυφώνας Ίρμα

Τις τελευταίες μέρες πάντως έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ μία συζήτηση γύρω από τον τρόπο που καλύπτεται δημοσιογραφικά το χτύπημα του κυκλώνα καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ρεπόρτερ εμφανίστηκαν να μην μπορούν καν να σταθούν όρθιοι από τους ισχυρούς ανέμους. Οι υποστηρικτές αυτού του τρόπου μετάδοσης αναφέρουν ότι μόνο αυτός που ζει το γεγονός μπορεί να το μεταφέρει, ενώ άλλοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λογική οι τηλεθεατές να γίνονατι μάρτυρες στη στιγμή που ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κίνδυνο.



Spread the love