Spread the love


Υπήρξε κατοικία του Βέλγου βασιλιά, ενώ στο κτήμα του καλλιεργήθηκαν τα περίφημα πορτοκάλια που δίνουν το άρωμά τους στο Grand Marnier. Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο, η τιμή του οποίου φτάνει στα 355 εκατομμύρια ευρώ, μόλις βγήκε προς πώληση!

Πρόκειται για το Villa Les Cèdres, ένα κτήμα 1.600 τ.μ. στον Νότο της Γαλλίας, στην Κυανή Ακτή, που διαθέτει ένα αρχοντικό με 14 υπνοδωμάτια και 35 στρέμματα γης και χτίστηκε πριν από 187 χρόνια.

Κάποτε ανήκε στον Βέλγο βασιλιά Λεοπόλδο ΙΙ, ο οποίος το αγόρασε το 1904, όταν απέκτησε ξαφνικά πολλά πλούτη από τη βάναυση εκμετάλλευση που έκανε στο ελεύθερο κράτος του Κονγκό.

Πιο πριν ανήκε στον δήμαρχο της πόλης Villefranche-sur-Mer, ο οποίος χρησιμοποιούσε το κτήμα για ελαιόδεντρα.

Το ακίνητο εξακολουθεί να έχει έναν από τους ομορφότερους κήπους της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων 15.000 φυτών και 20 θερμοκηπίων με σπάνια τροπική βλάστηση.

Το σπίτι-ανάκτορο διαθέτει επίσης αίθουσα χορού, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και στάβλους για έως και 30 άλογα.

Μεταξύ των γειτόνων περιλαμβάνονται ο Βρετανός συνθέτης Άντριου Λόιντ Βέμπερ και ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν.

Τώρα, η πολυτελής έπαυλη ανήκει στην ιταλική εταιρεία Davide Campari-Milano SpA, που παράγει τα διάσημα λικέρ Campari και Grand Marnier. Η οικογένεια Marnier-Lapostolle αγόρασε την κατοικία το 1924 και την κατείχε για πάνω από 80 χρόνια. Μάλιστα, ο κήπος του θεωρείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια των μοναδικών πορτοκαλιών που δίνουν τη γεύση τους στο Grand Marnier.

Το 2016, η Campari αγόρασε την εταιρεία Société des Produits Marnier Lapostolle και έβγαλε σχεδόν αμέσως την κατοικία προς πώληση. Είχε ακουστεί ότι άξιζε πάνω από 1 δισ. ευρώ, αλλά ο Φάμπιο Ντι Φέντε, διευθύνων σύμβουλος της Société des Produits Marnier Lapostolle, δήλωσε στο Bloomberg πως η τιμή αυτή ήταν «παράλογη».

Η πόλη Saint-Jean-Cap-Ferrat, στην οποία βρίσκεται η έπαυλη, έχει πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων και καθ’ όλη την ιστορία της έχει προσελκύσει γνωστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών που συνήθιζαν να κάνουν διακοπές εκεί ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό.



Spread the love