Spread the love


Η υπόθεση μιας νεαρής γυναίκας με μια σπάνια διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα να «ιδρώνει» αίμα από το πρόσωπο και τα χέρια της προβληματίζει τους γιατρούς.

Όπως γράφει η New York Post επικαλούμενη το CBC News, αρχικά οι γιατροί τα έχασαν με την περίπτωση της 21χρονης Ιταλίδας, η οποία αιμορραγεί χωρίς να έχει καμία πληγή στο δέρμα της.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Canadian Medical Association Journal, η ασθενής είχε υποστεί διάφορα επεισόδια αιμορραγίας επί τρία χρόνια.

«Μπορώ να πω ξεκάθαρα πως δεν έχω ξαναδει μια τέτοια υπόθεση, ποτέ» δήλωσε η Δρ Michelle Sholzberg από το St. Michael’s Hospital. «Και μπορώ να πω πως έχω δει ορισμένες από τις χειρότερες αιμορραγικές διαταραχές. Ποτέ όμως δεν έχω δει να ιδρώνει κανείς αίμα».

Η μελέτη επισημαίνει πως δεν υπάρχει σαφές αίτιο που να πυροδοτεί αυτή την αντίδραση στη νεαρή γυναίκα. Αιμορραγικά επεισόδια έχουν συμβεί τόσο ενώ γυμνάζεται όσο κι ενώ κοιμάται. Πιο έντονα ήταν όταν βρισκόταν υπό πίεση.

Οι ειδικοί παρατήρησαν πως η απώλεια αίματος κρατά από ένα έως πέντε λεπτά.

Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν αιματίδρωση, μια διαταραχή εξαιτίας της οποίας οι ασθενείς αιμορραγούν σαν να ιδρώνουν, μέσω των πόρων του δέρματος, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πληγή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η διαταραχή αυτή προκαλεί πολλά αρνητικά συναισθήματα στην 21χρονη, η οποία έχει κλειστεί στον εαυτό της. «Η ασθενής έχει απομονωθεί κοινωνικά λόγω της ντροπής που της προκαλεί η αιμορραγία και έχει αναφέρει συμπτώματα που παραπέμπουν σε σοβαρή κατάθλιψη και κρίσεις πανικού».

Οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να θεραπεύσει την 21χρονη αλλά της χορηγούν ένα ειδικό φάρμακο που έχει βοηθήσει να περιοριστούν τα συμπτώματα.



Spread the love