Spread the love


Ο Γιούρι Γκέλερ είναι γνωστός για τα κουτάλια που κάμπτει και άλλες τέτοιες «μαγείες», αν και ο ίδιος επιμένει σταθερά πως είναι μέντιουμ με τρομακτικές μεταφυσικές δυνάμεις.

Όταν εμφανίστηκε βέβαια πίσω στη δεκαετία του 1970 είχε κάνει κυριολεκτικά πάταγο και η CIA ήταν ένας από αυτούς που είχαν πιστέψει στις τηλεκινητικές του δυνάμεις, καθώς ποτέ δεν ξέρεις.

Όπως είπε ο ίδιος στη «Mirror», θέλοντας να ξαναβγεί προφανώς στη δημόσια σφαίρα, τον είχε προσλάβει λέει η CIA για να ξεδιαλύνει την κατάσταση με τον φόνο του προέδρου Τζον Κένεντι!

CIA

Οι πράκτορες τον επιστράτευσαν συγκεκριμένα, κατά δήλωσή του πάντα, για να βρει αν ο δολοφόνος Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ που πυροβόλησε θανάσιμα τον Κένεντι το 1963 είχε δράσει μόνος. Και η CIA έσπευσε προφανώς να τσεκάρει τις ικανότητές του.

Προσφάτως, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα αποχαρακτηρίσει 3.000 περίπου ντοκουμέντα που αφορούν στον φόνο που άλλαξε τον κόσμο, κάτι που αποδέσμευσε τον ισραηλινό μάγο από τον όρκο σιωπής και μπορεί επιτέλους να διηγηθεί την ιστορία του: «Αυτό που σημαίνει για μένα είναι πως για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια μπορώ να βγω δημοσίως και να μιλήσω για την εμπλοκή μου στην έρευνα για τη δολοφονία του JFK».

CIA

Αλλά και η CIA δημοσιοποίησε στις αρχές του 2017 μια σειρά από έγγραφα όπου η Υπηρεσία έλεγξε πράγματι τις τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές ικανότητες του μάγου. Αυτός λέει πια πως έγινε καλός φίλος με την πρώην Πρώτη Κυρία, Τζάκι Κένεντι, η οποία ήταν εξίσου αποφασισμένη να ανακαλύψει τι συνέβη πράγματι εκείνη την αποφράδα μέρα.

Ο Γκέλερ είπε πως λειτούργησε ακόμα και ως μυστικός πράκτορας για το μεξικανικό Υπουργείο Οικονομικών, όταν «ένας πράκτορας της CIA στο Μεξικό με εξουσιοδότησε, ανάμεσα σε άλλα, με τη διερεύνηση του αν έδρασε μόνος ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ ή αν είχε συνεργούς, περιλαμβανομένης της υποστήριξης υπο-εθνικών οργανώσεων όπως η Μαφία ή διεθνών οργανισμών όπως η KGB».

CIA

«Η αποστολή με έφερε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μεταξύ άλλων, στην Πόλη του Μεξικού και τη Ρωσική Πρεσβεία, εκεί που είχε βρεθεί ο Όσβαλντ λίγο πριν πυροβολήσει τον αμερικανό πρόεδρο».

Ο Γκέλερ υποσχέθηκε κατακλυσμιαίες αποκαλύψεις αν βγουν τελικά τα έγγραφα της CIA στη δημοσιότητα, έχει πάντως τις επιφυλάξεις του: «Αναρωτιέμαι αν θα περιλαμβάνομαι στα ντοκουμέντα του JFK που θα κυκλοφορήσουν, όπως έκανα στα έγγραφα που δημοσιοποίησε η CIA τον Ιανουάριο, ή αν η εμπλοκή μου θα κουτσουρευτεί ή θα αφεθεί εντελώς έξω, εξαιτίας των πληροφοριών που κόμισα στον πράκτορα της Πόλης του Μεξικού. Αν αυτό συμβεί, δυστυχώς δεν θα μπορέσω ποτέ να αποκαλύψω τι ανακάλυψα, γιατί είναι αρκετά σοκαριστικό»…



Spread the love