Spread the love


Η αγάπη αψηφά κάθε ορισμό και παραμένει πεισματικά έξω από εννοιολογικά και θεωρητικά πλαίσια, καθώς όλοι τη γνωρίζουμε μόνο εμπειρικά.

Αν και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής, ο FDA, φαίνεται πως ξέρει κάτι παραπάνω, καθώς ανάγκασε πρόσφατα φούρνο της Μασαχουσέτης να αφαιρέσει την «αγάπη» από τα συστατικά φουρνίσματός του!

Στην επιστολή του προς το Nashoba Brook Bakery, αναφορικά με το ψημένο προϊόν και σπεσιαλιτέ του φούρνου Nashoba Granola, ο FDA παρατηρεί πως η αναγραφή της αγάπης στα συστατικά αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» των προτύπων παρασκευής.

«Οι άνθρωποι μας ρωτούν τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ωραίο», είπε ο υπεύθυνος του φούρνου John Gates στο «Bloomberg», κι έτσι εμείς «περιλάβαμε την ‘‘αγάπη’’ στην granola».

Συνέχισε όμως: «Καταστάσεις σαν αυτές που η κυβέρνηση σου λέει πως δεν μπορείς να προσθέσεις την ‘‘αγάπη’’ στα συστατικά γιατί κάτι τέτοιο είναι παραπλανητικό, αυτό καταντά πραγματικά γελοίο».

Ο FDA πάντως, με το γράμμα του νόμου, έχει δίκιο και θεωρεί πως αν επιτρέψει χαλαρότητες στον νόμο, τότε οι επιχειρηματίες και το μάρκετινγκ θα αρχίσουν τις τρέλες…



Spread the love