Spread the love


Κι όμως η Μισέλ δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Η Αλεξάνδρα ΜακΝιρ ήταν η γυναίκα, η οποία είχε κλέψει την καρδιά του Ομπάμα όταν αυτός βρισκόταν στο Κολέγιο.

Ο τότε νέος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίσταζε να αποτυπώνει τα συναισθήματά του σε χαρτί, δείχνοντας τον έρωτά του για εκείνη στην αρχή, αλλά και την αμηχανία του στο τέλος της σχέσης τους.

Τα γράμματα για την Αλεξάνδρα Μακ Νιρ γράφτηκαν μεταξύ 1982 με 1984, ενώ αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ο λυρικός, ρομαντικός τρόπος του Ομπάμα.

Σε ένα από τα πρώτα του γράμματα to 1982 όταν ακόμη ήταν σε σχέση με την Αλεξάνδρα , ο ίδιος γράφει «Πιστεύω ότι ξέρεις πως μου λείπεις, ότι η ανησυχία μου για εσάς είναι τόσο μεγάλη όσο ο αέρας, η εμπιστοσύνη μου σε εσένα είναι τόσο βαθιά όσο η θάλασσα και η αγάπη μου πλούσια και άφθονη» υπογράφοντας  «Με αγάπη Μπάρακ».

Ομπάμα

Ο Ομπάμα φαίνεται πως ήταν τόσο ρομαντικός και ερωτικός στον γραπτό λόγο σε σημείο που είχε γράψει και για τον έρωτα. Στο επόμενο του γράμμα, λοιπόν, αφού είχε παρομοιάσει τα συναισθήματά του προς εκείνη με τα στοιχεία της φύση, ο ίδιος μίλησε για τις θυσίες που πρέπει να κάνει για μία σχέση.

Ομπάμα

«Πρέπει να «χύσεις» ιδρώτα για σχέση. Σαν ένα καλό παιχνίδι του μπάσκετ. Σαν ένα καλό χορό. Η σαν το να κάνεις έρωτα», είχε γράψει ο ίδιος.

Ομπάμα

Ωστόσο η σχέση τους από απόσταση φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που τον έκανε να γράφει πιο μελαγχολικά στην συνέχεια.

«Σε σκέφτομαι συχνά, αν και παραμένω μπερδεμένος ως προς τα συναισθήματά μου», έγραψε ο Ομπάμα στην Μακνίαρ το 1983. «Φαίνεται ότι πάντα θα θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε, αυτό μας δεσμεύει, αυτό μας κρατάει μακριά».

Ομπάμα

Η Αλεξάνδρα ΜακΝιρ

Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν έγραφε γράμματα μόνο στην τότε σύντροφό του, αλλά και στους φίλους του, κρατώντας τον ίδιο ποιητικό τόνο και περιγράφοντάς τους πως είναι η ζωή του όταν επέστρεψε στην Ινδονησία όπου και μεγάλωσε μετά τις σπουδές του.

«Δεν μπορώ να μιλήσω καλά την γλώσσα πια. Δεν ανήκω πια εδώ. Έχω ένα με ένα αίσθημα αμηχανίας και περιφρόνησης επειδή είμαι Αμερικανός… Βλέπω παλιούς ξεθωριασμένους δρόμους, παλιές διαδρομές μου, δρομολόγια στα οποία δεν έχω πλέον πρόσβαση». είχε γράψει ο ίδιος.

Ομπάμα

O μποξέρ μετέπειτα σύζυγός της Μακνίρ

Η Μακνίρ και ο Ομπάμα έζησαν ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο το 1981, πέντε περίπου χρόνια πριν γνωρίσει την Μισέλ.

Μάλιστα, η ίδια του είχε ζητήσει να χωρίσουν, με τον Ομπάμα να κάνει μερικές ακόμη προσπάθειες μέσω των ποιητικών γραμμάτων του.

Η Μακνίρ μετά από χρόνια γνώρισε έναν Σέρβο μποξέρ τον οποίο και παντρεύτηκε. Το ζευγάρι απέκτησε ένα παιδί και επτά χρόνια αργότερα, χώρισε.

Ομπάμα Ομπάμα Ομπάμα

 

 

Φωτογραφίες: AP

 



Spread the love