Spread the love


Θυμάστε το «Up», την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar όπου ένας ηλικιωμένος μετατρέπει το σπίτι του σε αερόπλοιο δένοντας μερικά μπαλόνια ηλίου πάνω του;

Ε, αυτό έκανε ένας περιπετειώδης Βρετανός, μόνο που στον πραγματικό κόσμο έπρεπε να είναι πιο προσγειωμένος στη φαντασία του. Κι έτσι έδεσε μια καρέκλα σε 100 μπαλόνια με ήλιο και πέταξε πάνω από τη Νότια Αφρική, φτάνοντας σε υψόμετρο 2.529 μέτρων!

Ο 38χρονος Tom Morgan από το Μπρίστολ πέταξε για δύο ώρες πάνω στην ιπτάμενη καρέκλα του, καλύπτοντας μια απόσταση 24 χιλιομέτρων: «Ήταν ένα αρκετά απερίγραπτο συναίσθημα, να ίπτασαι πάνω από την Αφρική σε μια φτηνή καρέκλα του κάμπινγκ που κρέμεται από μερικά μπαλόνια», είπε ο Morgan περιγράφοντας συνάμα την εμπειρία του ως «γαλήνια και τρομακτική σε ίσες δόσεις».

Αφρική

Ο Μόργκαν έχει μια εταιρία που διοργανώνει περιπετειώδη πράγματα και ο ίδιος είχε αποπειραθεί να κάνει το ίδιο και στην Μποτσουάνα, άλλαξε ωστόσο βάση και το δοκίμασε τελικά στη Νότια Αφρική. «Ήταν δύσκολο να προστατεύσεις τα μπαλόνια, που έσπαγαν συνεχώς», εξήγησε για την πτήση που δεν ήταν καθόλου ομαλή.

Αφρική

Κι αφού τα κατάφερε στην επίσημη πρώτη, θέλει τώρα να στήσει μια κούρσα με ιπτάμενες καρέκλες στην Αφρική μέχρι την επόμενη χρονιά!



Spread the love