Spread the love


Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να περάσει τον επόμενο χρόνο σε φυλακή του Ντουμπάι βρίσκεται ένας Βρετανός που συνελήφθη επειδή ένα από τα χαρτονομίσματα που είχε μαζί του στις διακοπές με την οικογένειά του αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό!

Ο Μπιλ Μπάρκλεϊ συνελήφθη μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του, αφού έδωσε προηγουμένως ένα πλαστό, όπως αποδείχθηκε, χαρτονόμισμα των 20 λιρών σε ανταλλακτήριο.

Η 42χρονη σύντροφός του, Μονίκ Φλέμινγκ, είπε ότι ο ηλικίας 31 ετών οικοδόμος κρατήθηκε επί 12 ώρες σ’ ένα κελί όσο η αστυνομία ερευνούσε το δωμάτιο τους και τα υπάρχοντά τους στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν. Δεν βρήκαν, όμως, άλλα πλαστά χαρτονομίσματα και τον άφησαν ελεύθερο. Το περιστατικό έγινε πριν από ένα χρόνο. Η οικογένεια πιστεύει ότι το πλαστό χαρτονόμισμα κατέληξε στα χέρια τους ως ρέστα από αγορά που είχαν κάνει στη Σκωτία πριν το ταξίδι.

Ανακουφισμένοι που τέλειωσε, όπως νόμιζαν, η περιπέτεια και θεωρώντας ότι η σύλληψη του Μπάρκλεϊ ήταν απλώς παρεξήγηση, η οικογένεια επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Ντουμπάι για νέες διακοπές. Αλλά την ώρα που περνούσαν από τον τελωνειακό έλεγχο, τους περίμεναν αστυνομικοί για το συμβάν του περασμένου χρόνου. Πέρασαν χειροπέδες στον 31χρονο Βρετανό και τον έκλεισαν στη φυλακή για τρεις μέρες. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το διαβατήριο με αποτέλεσμα να παραμένει εγκλωβισμένος εδώ και δύο εβδομάδες στο Ντουμπάι.

Η σύντροφός του επέστρεψε με τα παιδιά τους, τον επτάχρονο Μπίλι τζούνιορ και την εννιάχρονη Μάντισον στο σπίτι τους στο Φέρνισαϊντ του Εδιμβούργου και έχει προσλάβει δικηγόρους για να πετύχει την απελευθέρωση του άτυχου Βρετανού.

«Δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει, απλώς θέλουμε να γυρίσει ο Μπίλι στο σπίτι. Τα παιδιά είναι πολύ φοβισμένα. Δεν έπρεπε να ζήσουν αυτό τον εφιάλτη. Το μόνο που θέλαμε ήταν να περάσουμε ήσυχες οικογενειακές διακοπές», δήλωσε η Φλέμινγκ μέσω δικηγόρου της. «Είμαστε σοκαρισμένοι κι ελπίζουμε να τον αφήσουν να επιστρέψει γρήγορα πίσω. Η αγωνία μας είναι στο κατακόρυφο. Ξέραμε ότι έγινε παρεξήγηση. Ή έδωσε κάποιος το χαρτονόμισμα ως ρέστα στον Μπίλι, ή έκανε λάθος το μηχάνημα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να κλέψουμε 20 λίρες. Μέχρι να τον αφήσουν όμως ελεύθερο θα φοβόμαστε».

Βρετανός

Η οργάνωση αρωγής “Detained in Dubai”, που εκπροσωπεί την οικογένεια, λέει ότι το περιστατικό έγινε σ’ ένα ανταλλακτήριο στο εμπορικό κέντρο Al Hamra του εμιράτου.

Η διακίνηση πλαστών νομισμάτων στο Ντουμπάι τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους ή χρηματικό πρόστιμο, που αντιστοιχεί σε χίλιες λίρες. Ο Βρετανός έχει καταβάλει εγγύηση και χωρίς διαβατήριο στα χέρια διαμένει σε ξενοδοχείο, όπου το δωμάτιο στοιχίζει 120 λίρες τη βραδιά. «Δεν αντέχουμε οικονομικά να μένω σ’ ένα ξενοδοχείο σαν κι αυτό και να μην εργάζομαι. Ενδεχόμενη καταδίκη μου σε φυλάκιση θα μας σακατέψει οικονομικά», δήλωσε από το Ντουμπάι περιμένοντας να δει τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Η οικογένεια έχει αποτανθεί και στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, που υποσχέθηκε να τους βοηθήσει.

Βρετανός



Spread the love