Spread the love


Σε τρία χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας Αυστραλός οινοποιός που κατέστρεψε 27.000 λίτρα κρασιού σιράζ και σαρντονέ μιας ανταγωνίστριας εταιρείας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Φεβρουαρίου του 2015 ο Τρέβορ Ντέιβιντ Τζόουνς πήγε στο οινοποιείο Kellermeister Wines στο Lyndoch κοντά στην Αδελαϊδα της νότιας Αυστραλίας, κι άνοιξε τις κάνουλες σε τέσσερα μεγάλα βαρέλια με αποτέλεσμα να χυθεί κρασί αξίας περίπου 300.000 δολαρίων.

Στο δικαστήριο ομολόγησε την ενοχή του για καταστροφή ξένης περιουσίας, που τιμωρείται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

Αυστραλός

Η υπεράσπιση είπε ότι ο Τζόουνς ήταν μεθυσμένος και συγχυσμένος όταν άνοιξε τις κάνουλες των βαρελιών στην πρώην οικογενειακή επιχείρηση, στο στήσιμο της οποίας είχε βοηθήσει προσωπικά και μάλιστα είχε διατελέσει και γενικός διευθυντής της, μέχρι το 2010 που τον έδιωξε ο πατέρας του μετά από καυγά. Ο 60χρονος έχει τώρα δικό του οινοποιείο στην ίδια περιοχή.

Η δικαστής Τζέιν Σάμερ είπε ότι ήταν σαφές ότι ο Τζόουνς είχε καταρρεύσει συναισθηματικά κι ότι κατάστασή του χειροτέρεψε μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν πίστεψε εσφαλμένα ότι ο πατέρας του θα παντρευόταν μια νεότερη γυναίκα, η οποία και θα κληρονομούσε το κτήμα. Κι έτσι τον καταδίκασε σε 43 μήνες φυλάκιση, αλλά με αναστολή λόγω προτέρου έντιμου βίου.

 



Spread the love