Spread the love


Τουλάχιστον 11 πρίγκιπες, πολλοί πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, στρατιωτικοί και σημαντικοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, συνελήφθησαν το Σάββατο στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης κατά τη διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει το Reuters, πολλές από τις προσωπικότητες που συνελήφθησαν κρατούνται «φυλακισμένοι» στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στην πρωτεύουσα Ριάντ. Μεταξύ αυτών και ο δισεκατομμυριούχος Alwaleed bin Talal, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Forbes, ο οποίος μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας κοιμούνται στρωματσάδα στα χαλιά του ξενοδοχείου, τυλιγμένοι με απλές κουβέρτες!

Την ίδια ώρα, η φωτογραφία που έχει στην κατοχή της η Daily Mail, από πηγές μέσα στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, συγκλονίζει και κάνει τον γύρο του κόσμου: δείχνει πού κοιμούνται μερικοί από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας και πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – σε στρώματα επάνω στα πανάκριβα χαλιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ritz Carlton.

Βέβαια, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, οι βασιλικοί και μη έχουν σίγουρα καλύτερα καταλύματα από μία στάνταρ φυλακή. Ας ρίξουμε όμως, μια ματιά στο πολυτελές ξενοδοχείο πριν μετατραπεί σε αυτοσχέδια φυλακή:

Το ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά το 2011 και ήταν το πρώτο Ritz-Carlton στη Σαουδική Αραβία. Διαθέτει 493 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 49 royal suites με δύο κρεβατοκάμαρες και 50 executive suites.

Στις παροχές περιλαμβάνεται σπα μόνο για άνδρες, χώρο εκδηλώσεων 60.000 τετραγωνικών μέτρων και αίθουσα μπόουλινγκ.

Όσον αφορά στις επιλογές για φαγητό, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ιταλική κουζίνα, κινέζικη ή από μπουφέ.

Σύμφωνα με την Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας έχει συναλλαγές με το ξενοδοχείο. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες το Ritz Carlton φιλοξένησε μία «συνάντηση κορυφής». Αργά όμως το βράδυ του Σαββάτου, οι επισκέπτες του Ritz Carlton έπρεπε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την Guardian, που αναφέρει επίσης πως το ξενοδοχείο χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τους φυλακισμένους υψηλού προφίλ, επειδή δεν θεωρούνταν σωστό να τους στείλουν σε μια κοινή φυλακή.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιους χώρους βρίσκονται οι βασιλικοί κρατούμενοι στο ξενοδοχείο.

Επί του παρόντας, πάντως, η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου φέρει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που υποδεικνύει στους επισκέπτες πως οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές γραμμές του ξενοδοχείου έχουν αποσυνδεθεί «εξαιτίας απρόβλεπτων περιστάσεων».

 Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας  Σ. Αραβίας

 



Spread the love