Spread the love


Ένα κανόνι σαν μπαζούκα που είχαν προσαρμόσει έμποροι ναρκωτικών σ’ ένα ημιφορτηγό για να εκτοξεύουν πακέτα με μαριχουάνα στην άλλη πλευρά των συνόρων, στις ΗΠΑ, κατέσχεσαν οι αρχές της μεξικανικής πολιτείας Σονόρα.

Στην επιχείρηση κοντά στην παραμεθόριο πόλη Άγουα Πριέτα, απέναντι από το Ντάγκλας της Αριζόνα μετείχαν και  δυνάμεις του στρατού.

Το αυτοσχέδιο πυροβόλο αποτελείτο από έναν τεράστιο χαλύβδινο σωλήνα, που έπιανε το μεγαλύτερο μέρος στην καρότσα ενός ημιφορτηγού κι έναν αεροσυμπιεστή, που χρησιμοποιείτο για την εκτόξευση των δεμάτων με τα ναρκωτικά σε αμερικανικό έδαφος.

Οι αρχές κατέσχεσαν και κάποια πακέτα μαριχουάνας, συνολικού βάρους 825 κιλών καθώς και περίπου 2.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν κανένα μέλος της συμμορίας.

Μεξικανοί έμποροι ναρκωτικών έχουν επινοήσει διάφορους τόπους για να περνούν ναρκωτικές ουσίες στις ΗΠΑ: από υπόγειες σήραγγες, μικρά αεροσκάφη, και drones μέχρι καταπέλτες, ενώ κατά καιρούς έχουν κρύψει ναρκωτικά μέσα σε καρπούζια, καρότα αναπηρικά καροτσάκια, ακόμη και εμφυτεύματα στήθους.

Πριν από 13 μήνες οι αρχές είχαν κατασχέσει και πάλι στην Άγουα Πριέτα άλλο ένα κανόνι μήκους περίπου τριών μέτρων, ικανό να εκτοξεύει δέματα βάρους 27 κιλών πάνω από το φράχτη στα σύνορα.
Μεξικό Μεξικό Μεξικό Μεξικό



Spread the love