Spread the love


Έγγραφα της CIA που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για την δολοφονία του πρόεδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, μαρτυρούν ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Νότιο Αμερική μετά το τέλος του πολέμου, και δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο το 1945.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail ένα από τα απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες σχετικά με την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι έκρυβε μια είδηση που δεν αφορούσε όμως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα η CIA διεξήγαγε μία άλλη έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο Αδόλφος Χίτλερ επέζησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και έζησε στην Κολομβία για αρκετούς μήνες το 1954.

Δείτε τα PDF έγγραφα που αποκάλυψε από τον επίσημο λογαριασμό της η CIA 1 και CIA 2

Το εσωτερικό σημείωμα της υπηρεσίας αναφέρει πως ένας πληροφοριοδότης και φίλος πράκτορα ανέφερε πως ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν είχε επαφές με τον Χίτλερ στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας.

Σύμφωνα με το σημείωμα μια ομάδα Γερμανών ακολουθούσε τον Χίτλερ στην Κολομβία. Οι Γερμανοί τον αποκαλούσαν «der Führer» και τον χαιρετούσαν ναζιστικά. Μάλιστα στο σημείωμα επισυνάπτεται και μία φωτογραφία του «Αδόλφου Σριτελμάγιορ» υπονοώντας πως ο Χίτλερ είχε αλλάξει το επίθετο του.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Σιτροέν μαζί με τον υποτιθέμενο Χίτλερ, ο οποίος όπως γνωρίζαμε τουλάχιστον έως τώρα αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου του 1945. Το έγγραφο της CIA όμως αναμένεται να ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν ο Χίτλερ κατάφερε κάτω από τη μύτη των συμμάχων να δραπετεύσει στην Νότια Αμερική μετά το τέλος του πολέμου.

«Ο Σιτροέν επίσης λέει πως ο Χίτλερ έφυγε από την Κολομβία με προορισμό την Αργεντινή τον Ιανουάριο του 1955» λέει το έγγραφο.

Τα υπόλοιπα σημειώματα δείχνουν πως αν και η CIA ήταν επιφυλακτική, είχε αποφασίσει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ο Χίτλερ τελικά να επέζησε: «ούτε ο CIMELODY-3 ούτε αυτός ο “Σταθμός” είναι σε θέση να παρέχουν μια αξιολόγηση των πληροφοριών και προωθούνται ως πιθανού ενδιαφέροντος» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σημείωμα με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 1955.

Έχει αναφερθεί κι άλλοτε στο παρελθόν πάντως πως ο Χίτλερ επέζησε του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει κι ένα βιβλίο από τον Αργεντινό συγγραφέα, Αμπέλ Μπάστι που υποστήριζε πως ο Χίτλερ έζησε στην Αργεντινή, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους ιστορικούς.

Δείτε τα έγγραφα της CIA που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας:

dailymail



Spread the love