Spread the love


Επίθεση με πολλά θύματα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση με βόμβα και όπλα, ενώ υπάρχουν αναφορές για δεκάδες νεκρούς.

Tο αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο νωρίτερα για 75 νεκρούς και 150 τραυματίες, ενώ το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA κάνει λόγο για 85 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Η έκρηξη έγινε στο βόρεια Σινά, στο τέμενος Αλ Ράουντα, στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπντ, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ένοπλοι ενεργοποίησαν εκρηκτικά και πυροβόλησαν κατά του πλήθου στο τέμενος Αλ Ράουντα.

Εκείνη την ώρα οι πιστοί έκαναν την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής. Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε τέσσερα οχήματα 4Χ4.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Masry Al Youm, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των πανικόβλητων πιστών που εγκατέλειπαν το τέμενος μετά την έκρηξη.

Στόχος των τρομοκρατών ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν στο τέμενος, όπως ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι Αρχές κήρυξαν ολόκληρη τη χερσόνησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στέλνουν ενισχύσεις.

Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται την τελευταία τριετία αντιμέτωπες με συχνές επιθέσεις από μαχητές του ISIS. Η σημερινή είναι η φονικότερη επίθεση που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση στη χερσόνησο του Σινά από την εμφάνισή της στην περιοχή.

τέμενος τέμενος τέμενος τέμενος τέμενος τέμενος



Spread the love