Spread the love


Μια νέα εκδοχή της πασίγνωστης σ’ ολόκληρη την υφήλιο κούκλας Barbie, αυτή τη φορά ως μουσουλμάνας με μαντήλα, παρουσίασε η Mattel προς τιμήν της ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχάμαντ, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αμερικανίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε φορώντας μαντήλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και μάλιστα κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία.

H Mattel ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η πρώτη Barbie με χιτζάμπ στα 58 χρόνια της ιστορίας της, αποτελεί «έμπνευση για έναν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπείται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η κούκλα αυτή μπορεί να δείξει ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να γίνουν τα πάντα».

Η κούκλα αποτελεί μέρος της σειράς «Sheroes» προς τιμήν γυναικών που άνοιξαν νέους ορίζοντες.

Η 31χρονη Ιμπντιχάτζ Μουχάμαντ δήλωσε μέσω Twitter «περήφανη» που νεαρά κορίτσια θα μπορούν πλέον να παίζουν με «μια Barbie που φορά κατ’ επιλογήν της χιτζάμπ!».

Είπε ακόμη ότι η κούκλα που δημιουργήθηκε προς τιμήν της «είναι ένα παιδικό της όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μattel, η οποία αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο οικονομικές δυσκολές, τιμά μια Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη. Το 2016 είχε κυκλοφορήσει στην αγορά μια Barbie προς τιμήν της Αφροαμερικανής γυμνάστριας Γκάμπι Ντάγκκλας, που είχε κερδίσει χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας η κούκλα με την ισλαμική μαντήλα θα διατίθεται online από το 2018.

 



Spread the love