Spread the love


Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη Σαουδική Αραβία με μια γυναίκα (;) καλυμμένη απ’ την κορφή ως τα νύχια με μια μπούρκα να σερφάρει με μια σανίδα σε πλημμυρισμένο δρόμο της Τζέντα, μετά τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν σχολεία, πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες.

Λάτρης της περιπέτειας, όπως φαίνεται, η νεαρή κατά πάσα πιθανότητα γυναίκα ελίσσεται με κινήσεις που θυμίζουν επαγγελματία σέρφερ στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter μια freelance δημοσιογράφος, ονόματι Τζόις Κάραμ.

Στο βίντεο διακρίνεται η μία άκρη του σκοινιού δεμένη στον αστράγαλο της γυναίκας και η άλλη στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου που την έλκει. Καθώς το αυτοκίνητο τρέχει στους δρόμους, η γυναίκα (αν και ορισμένοι χρήστες του Twitter υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι άνδρας) σερφάρει με χάρη.

Η άθληση των γυναικών είναι εδώ και χρόνια ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Σαουδική Αραβία καθώς οι συντηρητικές ισλαμικές αρχές απαγορεύουν στις γυναίκες να αθλούνται δημοσίως. Αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται κάποια δειλά βήματα, ενώ το 2013 εγκαινιάστηκε στην πόλη Κομπάρ το πρώτο κρατικό αθλητικό κέντρο για κορίτσια.



Spread the love