Spread the love


Αλλαγές έρχονται σιγά σιγά και στην Σαουδική Αραβία καθώς θα επιτραπεί η λειτουργία κινηματογραφικών αιθουσών από τον Μάρτιο του 2018 έπειτα από 35 χρόνια διακοπής, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές στο Ριάντ.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας στη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση ο υπουργός Πολιτισμού Αουάντ αλ-Αουάντ, ενώ ανέφερε πως οι σχετικές άδειες θα δοθούν για λειτουργία σε όλο το βασίλειο.

Οι Αρχές στην Σαουδική Αραβία είχαν κλείσει όλους του κινηματογράφους στην δεκαετία του 1980.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως μέρος των μεταρρυθμίσεων που εισάγει στην χώρα ο Βασιλιάς Σαλμάν, μεταξύ των οποίων η άρση την απαγόρευσης στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει μορφές ψυχαγωγίας – συναυλίες, θεάματα, κινηματογράφους- στο βασίλειο παρά την αντίθεση υπερσυντηρητικών κύκλων.

Τον Ιανουάριο, ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν κινηματογραφικές αίθουσες, υποστηρίζοντας πως θα ήταν χώροι «ανηθικότητας» επειδή ευνοούν την ανάμιξη των φύλων.



Spread the love